Monday, February 25, 2013

Makan-makan Dihari Isnin

Assalamualaikum semua...

Muka excited nak makan..hahaha
Semalam tak dapat nak blogwalking..so, hari ni balas dendam blogwalking mana yang sempat. Rasanya separuh je kot malam ni. Maaf ye kengkawan..nanti I abiskan blogwalking secara perlahan-lahan..Busy skit la 1-2 minggu ni.

OK...kisahnya, hari ni merupakan hari gaji bagi penjawat awam dan mereka-mereka yang sewaktu dengannya. Maka, aku dan geng unit aku, Ridzuan plan nak ke Publika sebab nak gi bakery shop, Free Mori. Rindunya nak makan Free Mori. Lama kot..sejak sejak aku dah malas nak keluar time rehat sejam ni.

Kitorang plan sejak pukul 9 pagi kau. Plan nak ke sana, tapau roti pastu balik. Tapi dalam pukul 11 lebih, aku tanya Senior Exec kat unit aku, Kak Alin, samada nak join ke tak. Ye la, Kak Alin ni kan 'kamching' aku, haruslah kena tanya Kak Alin whether dia nak ikut ke tak kan. Bila dah tanya Kak Alin, plan dah jadi lain. Kak Alin nak makan kat Chawan, sebab nak makan nasi. So, aku dan Wan ok je la.

Dah pukul 1245 tetibe boss aku, Puan Anisah dan Asst. Manager, Cik Huda datang tempat CC Ina. Kitorang discuss sal keje jap sampai la aku cakap, yang kitorang nak gi keluar makan kat Publika. Haaa..lagi sekali plan terus jadi lain. Aku ajak Puan ngan Cik Huda join sekali kitorang. Hahahhaa..dorang pun ok je la kan. Maka dengan itu, tepat pukul 1 kitorang gerak dengan kereta Kak Alin. Memang riuh kereta Kak Alin bila yang naik keta tu semua jenis mulut kecoh.
Kak Alin dan Ridzuan
Sampai je kat parking, kitorang amik lift. Yang xleh blah, bila lift asyik berhenti kat level yang salah. Kali ketiga pintu lift terbuka baru la kitorang sampai kat level yang sepatutnya. So, terus je la gi restoran Chawan tu kan. Dapat je tempat duduk, terus order menu. Masing-masing lapar. Tapi aku tetap tak nak makan nasi sebab nak control jumlah pengambilan karbohidrat dalam sehari. Eceh.
Cik Huda dan Puan Anisah
Aku order, air teh o ais limau dan tauhu bakar..dan orang2 unit aku turut order menu yang dorang nak makan la. So, inilah antara menu yang kami order.


Harus posing tanda setia gitu
Tapi yang kesiannya kat aku la sebab order aku si tauhu bakar lambat sampai..akhirnya aku suruh je orang tu bungkuskan sebab dah xsempat nak makan. Demi untuk tidak mengecewakan diri ini, aku tetap juga singgah kat Free Mori dan beli pastry dan biskut yang sedap ini..hahaha
Thumbelina chocolate cookies *rasa sebiji cam biskut suji tapi rasa coklat
Tripplet Chocolate yang paling best...

10 comments:

  1. BezNye dapat mkn ramai2 ;)

    Btw nampak cam bezzz je tripplet coklat tuuu ~

    ReplyDelete
  2. Yup, Najihah..triplet chocolate ni sedap sgt2..rasa cam nak makan hari2 sebab cream dlm tu ialah aiskrim

    ReplyDelete
  3. Jom kite ke Mori2. Ade satu roti tu memang beshhh bile masuk ke mulut.. Ngee..ngee..

    ReplyDelete
  4. makan2 isnin sempena gaji ke? hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..ni kisahnya sbb dh jemu makan ofis

      Delete
  5. Lynda: Jom pegi...nnt nk pegi kita roger ek

    Anis: Hahaha..ni kisahnya sbb dh jemu makan ofis

    ReplyDelete

My friend say: