Thursday, January 17, 2013

The 27th Golden Disc Award

Hello guys...ingat lagi entri lepas yang aku citekan bakal ke GDA tu?
The 27th Golden Disk Awards - 15 & 16 January 2013

Malam ni seperti yang aku update dalam FB, nak update serba serbi pasal The 27th Golden Disc Award yang berlangsung di Sepang International Circuit pada 15 & 16 Januari 2013.  

Aku antara ribuan peminat yang hadir ke acara berkenaan. Berapa harga tiket? Oh...aku tak beli tiket. Kisahnya, aku dan kembar dapat tiket free daripada sepupu kawan aku yang keje kat Imigresen. Memang pucuk dicita ulam mendatang tau. Kalo ikut plan asal, nak streaming je dari rumah sebab kami berdua tak beli tiket. Inilah dikatakan rezeki terpijak kan? Eceh..hehehe

Kami dapat tiket 'Rockpit' yang valid untuk 2 days event tu tapi cuma pergi on the 1st day event sebab Super Junior perform on the first day je. Ye lah, tujuan nak gi GDA tu pun memang untuk jumpa Super Junior je pun. Kalo xde Super Junior, memang x ku jejak SIC tu.

Pada malam tu, Super Junior menang 3 award iaitu MSN Southeast Asia Award, Bonsang Award and Grand Prize iaitu Daesang Award (Album of the Year). Congrats Super Junior.Mereka perform beberapa lagu antaranya Sexy, Free & Single, Oppa Oppa, Bonamana & Mr. Simple. 

Ok, xyah cite bebanyak. Kalo nak tau lebih lanjut carila fan account yang banyak cite sal event ni ye.
Kat bawah ni ada sedikit gambar sekitar GDA berlangsung. 
deretan kedai yang menjual pelbagai Kpop merchandises
Welcome to GDA

Samsung ada buat mini showcase utk gadget mereka
The crews are ready with the task
antara ribuan peminat yang hadir
Super Junior at Red Carpet
Stage untuk event
Air minuman ni berharga RM5 sebotol. memang cekik darah
Tiket yang kami dapat
Tag merah untuk Rockpit area
Crew kat atas ni xgayat ke duduk tinggi sangat?
MC Nicole and Yonghaw
SuJu after won the Daesang Award


2 comments:

  1. sampai skrg sally tak dapat terima kenyataan yg sally tak jumpe CNBLUE time tu -___-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally pegi juga time tu ke? Yonghaw siyes handsome

      Delete

My friend say: