Saturday, January 12, 2013

Pakej Komunikasi Belia... Finally done!!!

Assalamualaikum...bertemu lagi kita.

Mulanya memang nak give up je register pakej ni sebab asyik xdapat nak tekan button "Daftar". Bila dapat tekan je, asyik2 kuar notification yang permohonan tidak dapat diproses.

Setelah hampir lebih seminggu xmau peduli pasal pakej ni, tetibe malam tadi kembar aku ingatkan pasal pakej ni. Dia suruh daftar je dulu.

Maka dengan itu, aku pun terus on laptop, buka Firefox trus taip "Pakej Komunikasi Belia". Ok, sangat lancar masa nak loading page ni dan terus je keluar borang pendaftaran.

Time nak klik button 'Daftar' tu, mula2 nervous juga, mana tau xdapat proses lagi. 
*
*
*
*
Alhamdulillah....permohonan berjaya.
Maka, dengan ini, aku ingin mengucapkan terima kasih kepada Pihak Kerajaan yang sediakan pakej ini untuk belia2 seperti aku. Aku hargai semua itu. 


Korang dah apply ke belum? Kalau masih belum berbuat demikian, sila2 kan lah ye

https://komunikasibelia.skmm.gov.my/

4 comments:

  1. Awak.... Pakej ni sgt menarik... Mmg berita gembira.. Tapi.. Kena kontrak dgn pihak broadband.... Tak jadi rasanya nak print slip rebat tu... Biarkan saja... Sbb nak save budget untuk kperluan study ni...

    ReplyDelete
  2. Saya pun sama. Bila fikir balik, mungkin saya pun xprint slip tu. Cuma mungkin beli hp baru je sbb hp sekarang ni mmg dh minta tukar diri. heheh. Rafique umur berapa sekarang?

    ReplyDelete
  3. betul tu... Baik beli ikut kperluan... Internet mana2 pun ada... Lebih2 lagi mggunakan mudah alih ni...
    Fik umur 22.. :)

    ReplyDelete
  4. Yup...kalo setakat internet tu, rumah saya guna Unifi.lg best. Oh, mudanya awak. Boleh panggil saya Kak Anim ye...InsyaAllah tahun ni umur 27. :)

    ReplyDelete

My friend say:

Nuff Ads