Wednesday, October 31, 2012

Persiapan Kursus Induksi Khusus MITI & Agensi 2012

Salam semua...sihat?


Kali ni entri tentang kerja pulak. Memandangkan aku bekerja di unit latihan, so kerja berkaitan latihan MATRADE officials ni memang xkan lepas dari hidup aku. Event paling latest yang unit aku organised baru2 ini ialah Kursus Induksi Khusus MITI & Agensi 2012. Biasalah, kalo dah namanya penjawat awam kan, kursus induksi ni memang wajib sebagai salah satu syarat untuk disahkan dalam perkhidmatan.


Kursus berlangsung daripada 30 Oktober hingga 01 November 2012 melibatkan peserta daripada MATRADE, MIDA & MPC tapi MATRADE yang organise kursus ni. Kursus 3 hari tapi preparation memang berhari2 dan makan masa berminggu juga sebab banyak yang perlu diuruskan. So, after budget approved by management, tiba masanya untuk prepare kit dan keperluan kursus. 
Read more ...

Monday, October 29, 2012

See You Again In 2 Years - - - 이특영원히사랑해요

PLEASE DON'T SAY GOOD BYE
PLEASE DON'T CRY
PLEASE DON'T BE SAD
PLEASE DON'T GET SICK
PLEASE DON'T WORRY TOO MUCH
PLEASE PLEASE PLEASE......................

PLEASE BE STRONG
PLEASE BE HAPPY
PLEASE BE HEALTHY

WE WILL WAIT FOR YOU...2 YEARS IS NOT A LONG TIME..AS TIME FLY SO FAST
2 YEARS WILL BECOME LIKE 2 MONTHS...

IF 30TH OCTOBER 2012, I SEE YOU CRY..PLEASE MAKE SURE I CAN SEE YOU SMILE 2 YEARS LATER...

PROMISE TO ME THAT YOU WILL BECOME A BETTER PERSON...

DON'T FORGET THAT SJ & ELF WILL ALWAYS PRAY FOR YOU AND BE WITH YOU WHEREVER YOU ARE AND WHATEVER YOU'LL BE...

TILL WE MET AGAIN IN JULY 2014................


Read more ...

Sunday, October 28, 2012

World Walking Day Nestle 2012

Salam you alls...hehehe. Sihat tak?

Dah berapa hari xupdate ni.

Hmm, hari ni nak update sal World Walking Day Nestle 2012 yang telah berlansung pada hari ni 28 Oktober 2012 di Putrajaya. Aku pun join sama program ni. Oleh sebab jalan kaki je, so memang excited sangat nak join. Dari hari Sabtu lagi aku dah training kaki ni berlari berjalan supaya hari ni xde la sengal sangat kaki ni nak jalan 5,000 langkah.WOW

Pukul 5am aku dah terjaga, excited punya pasalkan. Tapi lepak2 dulu atas katil sampai pukul 5.30am baru mandi dan after setel solat subuh, aku siap2 nak keluar umah dah. Tepat 6.30am lepas siap cucuk insulin mak, aku drive ke tempat event tu. Sampai je tengok dah ramai peserta yang sampai. Lepas parking keta, aku terus je ke meja pendaftaran untuk claim t-shirt WWD tu. Punya la ramai orang..tapi nasib baik kaunter claim kupon dan t-shirt berbeza, so takde la lama sangat aku beratur.

Ok, lepas dapat baju aku terus salin dan lepas tu terus ke tapak permulaan. Tengah jalan2, terserempak dengan member ofis, Kak Noreen dan keluarganya. Gambar Kak Noreen xsempat nak amik, tapi dapat snap gambar anak bongsu Kak Noreen, adik Rahman yang sangat comel ni. Time ni Rahman tengah busy dengan belon.

Acara bermula tepat pukul 8am. Tapi sebelum ada acara senamrobik untuk regangan badan. Sekali dia menari tariang Bangra daaa...terkial2 aku nak ikut tarian tu..haruslah lintang pukangkan. Hehehe...last2 tangan gerak kaki kaku je. Apa benda aku buat pun aku xtau.

WWD 2012 ni serentak dengan 6 buah negeri seluruh Malaysia yang turut berlangsung juga. Di Putrajaya ada lebih 6,000 peserta yang join dan aku salah seorang daripada beribu yang sertai program ni. Sebaik acara bermula, ada juga yang try berjogging..eh, ni jalan kaki la.yang kau jogging tu nak buat apa.

Aku jalan kaki dengan Kak Noreen and family. Awal2 jalan tu sempat berborak dengan mak Kak Noreen cite2 sal eksesais kaki. Best juga tapi bila dah capai 1,000 langkah, makcik nak stop sebab penat katanya. So, aku continue jalan dengan Kak Noreen dan anak sulungnya Luqman. Tapi sampai 2,000 langkah Kak Noreen terpaksa stop atasa sebab2 tertentu. So, aku continue la jalan kaki seorang diri. Bila dah jalan sorang2 ni mula la langkah tu laju semacam dek kena kejar hantu kan.

Yeay!!!! Aku dah capai 3,000 langkah..wow..tak sangka kejap je dah 3,000 langkah.
Fuh, lagi bersemangat aku nak sampai 4,000 langkah. Eceh...sempat la juga aku snap gambar2 sekitar acara jalan kaki ni. Macam2 gaya dan ragam ada tapi yang paling aku respect bila ada kanak2 yang turut ikut serta program ni. Ada kecik cam umur 3-4 tahun pun jalan juga. Hebat mu dik... :) Kagum acik. 
Read more ...

Monday, October 22, 2012

Menu Percubaan Untuk Berdiet - Weet-Bix

Salam semua..apa khabar korang? Harap semua sihat ya.

Malam yang sejuk ni rasa lapar x perut? Meh sini, nak kongsi makanan yang baru lagi berkhasiat untuk korang2 yang sama jenis cam aku..berat badan terlebih. 

Semalam (ahad) aku gi Alamanda lepas maghrib. Hasrat nak cari Weet-Bix kat Cold Storage sebab xyakin benda alah ni ada kat Carrefour. Sampai kat Cold Storage je, terus gi kat bahagian cereal. Hmm, belek2 jalan2 sekali nampak Weet-Bix..TAPI.....bukan yang macam aku cari cam gambar bawah ni. Yang kat Cold Storage tu dalam bentuk cereal, cube2 ada coklat2 sekali. Aku xnak sebab aku nak yang original flavour..tawar dan rasa sedap2 lemak2. Heheh. Oleh itu, xjadi beli la semalam..Kempunan aku.

Tapi pagi tadi, lepas breakfast mee goreng (berminyak kot), officer aku Kak Aida datang bagitau yang dia ada belikan Weet-Bix untuk aku dan member unit. WAH!!!! Bahagia rasa diri. Tercapai hajat aku. 
Maka, dengan semangat aku bayar RM10 kat Kak Aida. 

Bila dah dapat je Weet-Bix ni, terus buka kotak sebab nak tengok ada berapa biji dalam satu kotak ni. Beratnya 375gram. Tapi isi dalam banyak wooo. Memang jimat.
Plan aku nak makan time breakfast dan dan lunch. Hohoho..maka tengah hari tadi aku gi Traders Cafe tapaw lauk ikan keli masak sambal dan taufu telur. Naik ke tempat aku pun campurkan Weet-Bix ni dalam sambal ikan keli tu. Nak tau rasa camane? SEDAP giler tak tipu. Sangat sedap ibarat korang makan nasi je. Cuma beza rasa rangup2 sebab Weet-Bix ni rangup. Hahahha. Memang pelik tapi xpe la kan..janji sedap.

Ooo...apa tu Weet-Bix? Weet-Bix ni diperbuat daripada Whole Grain. Kandungan khasiat yang baik sesuai la untuk orang cam aku yang sekarang ni dalam proses turunkan berat badan. Walaupun Weet-Bix ni adalah breakfast cereal, tapi sesuai untuk lunch dan dinner. Boleh dimakan begitu sahaja atau kalo korang xsuka rasa tawar dia, boleh makan dengan susu rendah lemah / susu segar campur dengan buah-buahan. Sedap juga. 
Atau kalo korang jenis yang creative macam officer aku Kak Aida tu, boleh makan dengan kicap tau. Sedap katanya. Baik korang cuba. Harga sekotak Weet-Bix ni ialah RM9.90 sahaja tapi jenis yang aku beli ni la. Kalo yang cerealnya dekat Cold Storage dalam RM19.89. 
Kalo korang nak tau lebih info tentang Weet-Bix ni, boleh tanya pada En Google ya sebab beliau sudi menjawab dengan lebih lanjut. :)


Ok, aku nak p salin Weet-Bix ni nak letak dalam tupperware sebab esok nak bawa gi opis.

Korang yang nak jaga makan jangan lupa cuba Weet-Bix ni sebab makan 2 bar je dah cukup buat korang kenyang. 

Okay..sekian



Feel free to view:
Read more ...

Saturday, October 20, 2012

Review KFC Zinger Double Down

Hi semua....selamat hari sabtu you alls..hehe

Hari ni I gi jenjalan ikut mak shopping. Mak je la shopping..aku takdak sebab gaji belum dapat. Heheh.
Kitorang keluar pukul 3.30pm ke butik Fareeda kat Bangi. Adeh..punya le kena beratur sebab ramai sangat orang. Kaya betul orang Malaysia ni kan..time ujung bulan leh lagi shopping beli tudung Fareeda. Mak aku dapat la gak 2 helai tudung Fareeda tu. 

OK....destinasi seterusnya ke The Mines Shopping Fair. Eh ye ke? Ala..The Mines tu. Mak nak cari kain untuk Aisyah. So after beli kain mak kata perutnya lapar. Maka kitorang terus ke KFC sebab nak legakan perut ni.

So, aku pilih KFC Zinger Double Down. Ni first time rasa ni. Tengok iklan semuanya berlapik ayam dan ayam. Memang betul..semuanya ayam. Bentuk dia buat macam burger..so kiranya korang makan ala burger ayam la juga cuma rotinye ganti ngan kepingan ayam rangup.

Dimulakan dengan bismillah.. Gigitan pertama terus buat aku cakap "Rasa cam ayam Hot & Spicy". Itu tandanya memang sedaplah tu. So, gigitan2 yang seterusnya diteruskan dengan cara makan yang sopan sebab ada sos dalamnya.

Dilapik dengan daging ayam zinger, ada kepingan ayam salai yang rangup dan juga cheese. Rasanya memang sedap dan xrugi la korang beli dengan harga RM8.40 ala-carte. Lagi sedap kalo korang letak sos chili thai tu. Lagi mengancam ooo. Xtipu punya ni. *Muka suci je ni..heheh.

Ada 2 pilihan, ala-carte atau combo. Saiznya kecik sikit dari zinger burger dan takde daun salad cam zinger burger tu. So, kalo korang xsuka sayur memang kena sangat dengan tekak korang. Sapuan mayonis dan sos apa tah dalam tu buat rasanya lagi best. Lemak2 gitu. Cuma satu je, minyak kena kurang sikit sebab daging ayam goreng ni serap minyak. Xtau la kalo outlet KFC kat Mines ni yang memang goreng berminyak sangat.

Tapi aku memang syorkan korang beli KFC Zinger Double Down ni sebab sangat buat meja korang tu bersih ibarat cam korang ni pembersih sangat. Maklumla xde tulang kan..xde la bersepah meja korang dengan tulang2 ayam tu. Heheh..
OK...nanti I share review sal Garden Lifestyle dan Store ya. Babai korang


Feel free to view:
Read more ...

Larian Maksak Putrajaya 2012

Salam semua...

Malam2 ni baru dapat online sebab siang hari merayap teman mak gi shopping tudung Fareeda dan beli kain untuk baju kurung anak buah tersayag, Cik Aisyah Mastura. 

Semalam aku cakap nak update sal Larian Maksakkan? Sebab malam ni kan ada Putrajaya Night Marathon. Hehehe

So, pada 13 Oktober lepas, aku join larian Maksak ni bersama-sama dengan beberapa orang opis. Punya la excited nak lari sampai malam jumaat tu aku tido giler punya awal. *Bangganya diri sebab tido..rasa baik dah ni.

Aku bangun dalam pukul 5.30 pagi. Dah mandi dan lepas solat subuh, aku pun bersiap2 dengan baju t-shirt dan track suit untuk larian. Siap punya awal sebab katanya register pukul 7 pagi. Tapi sebelum tu aku kena amik member opis, Ridzuan kat ERL station sebab dia datang dari KL. Dah siap, aku message Wan nak tau dia dah ada kat mana.. sekali aku dapat message yang dia masih ada di stesen KTM Segambut. Laaa!! Pitam!. Apa ke lambatnya..tapi bukan salah Ridzuan la sebab dia ada kat stesen tu seawal pkl 5.45 am kot tapi tren xsampai sehingga pukul 6.30 am. Apa ke jadah punya lambat tren KTM tu? Melambatkan orang je. Maka, Wan suruh aku gi je dulu dan dia akan naik teksi bila sampai kt ERL nanti.

So, aku keluar rumah dalam pukul 6.45 sebab takut xde parking. Nasib umah aku ni dekat je ngan Palace of Justice tu. So xde la rushing sangat kan... Aku parking keta kat JPN tapi time tu dah mendung sangat. Aku dah dapat rasa cam lari dalam ujan je. Elok je kuar keta aku terus call Kak Aida nak tau mana orang MATRADE berkumpul. Tapi time jalan nk ke parking keta Kak Aida tu sempat juga mata ni usha peserta2 lain yang dah dok berlari. Ooooo..sangat hebat mereka..siap berlatih lari. Aku? Hampeh je...hahaha. Regangan pun takdak.

Sesampai je genge larian..kitorang nak gi kat tempat mula larian sebab ada senamrobik. Pastu larian dimulakan dengan lepasan untuk peserta lelaki. Time tu si Ridzuan baru nak sampai dan yang paling BEST sekali sebab jersi larian dan no bib ada kt dalam keta Kak Aida..so camane nak lari?

Nak jadi cerita, Kak Aida berusaha juga untuk bolehkan Wan join larian. Dia pun tanya la samada boleh walk-in register ke tidak. Yang buat dia jadi hangin satu badan tu bila sekretariat Maksak ni xpaham bahasa..asyik kata xboleh2..padahal dah explain sume sebab pun xfaham2. Bila dah ngamuk baru la nak bagi lari..padahal no bib tu banyak je lagi. Baru kecut perut tengok Kak Aida marah..hahahaha

Maka Wan pun join kitorang lari 8km..kira kategori wanita la Wan join...takpe...janji berbaloi datang. Tapi yang xbley blah bila tengah lari sekali Kak Alin, orang opis yang join sekali larian ni baru sampai call aku bagitau dia baru sampai. Alamak Kak...dah xleh register da..maka Kak Alin pun lepak je la kt tempat sekretariat tu.nak buat camane kan.

Time lari memang best la sebab aku yang xlaju ni dapat la juga abiskan 4km larian sebelum tukar larian kepada jalan kaki. Sebab dah xlarat..hahaha.. Nasib ada Kak Aida dan Wan yang bagi semangat nak abiskan larian ni. Wahahaha...teruk betul aku ni. 

Abis je larian, kitorang duk lepak2 dulu nak rehatkan kaki. Ala..baru je feeling rehat sikit2 ujan pun trun. Terus lari masuk khemah Maksak tu. Tapi xpe la..ujan tu kan rahmat. Yang bestnya sebab Kak Aida dan Wan Najib dapat hadiah sebab menang. Best..ada jugak wakil MATRADE yang dapat hadiah kan. HEhehehe
Read more ...

Friday, October 19, 2012

BUSY busy BuSy


Salam semua.

Dah 2 hari xupdate blog sebab terlalu busy dan letih bila dah sampai rumah. Azam nak idupkan blog personal dan Super Junior tetap diteruskan demi nak cambah idea menulis. *Konon la.

Hari ni hari Jumaat bersamaan dengan 19 Oktober 2012 adalah merupakan hari yang sangat busy dan agak menyakitkan hati juga la diwaktu pagi. Kisahnya ada sorang manusia ni konon nak tunjuk hebat dan yang sorang lagi konon nak tunjuk sangat yang dirinya very out spoken telah menyusahkan unit aku.
Hey, kau diva sangat ke sampai rasa besar sangat diri tu. Umur baru setahun jagung ada hati nak tunjuk belang ya. Kalo la aku ni jenis yang kurang ajar, mau je aku panggil budak tu dan bagi sedas lempang kat mulut dia yang very out spoken xtentu pasal tu.

Aku yang tengah busy menyiapkan booklet MTCP tu terus jadi ilang mood dan rasa geram sepanjang pagi sebab sikap very unprofessional budak tu dan yang sorang lagi tu pulak sememangnya la slalu membuatkan aku rasa nyampah sebab suka sangat tunjuk kuasa dia. Pleaselah ya, xyah nak tunjuk kuasa sangat la sedangkan BIG boss pun xcakap pape..kau yang lebih2 apahal?

Ok..sudah2 Anim...sila redakan marah tu. 

Ok..next story..plan tengah hari ni aku ingat g IKEA sebab nak cari frame gambar untuk projek Malaysian ELF tapi terus tergendala sebab keja yang sangat banyak membuatkan aku xdapat nak keluar. So, terpaksalah lepak je kat opis tambahan pulak ujan yang tersangat la lebatnya sampai berterbangan daun2, dahan2 pokok dan banner INTRADE yang ada kat lobi West Wing pun jatuh terkulai kot.

So, lepas lunch kat Traders Cafe maka kerja pun bersambung balik. Wah, aku rasa cam budak baik giler sebab time rehat hari Jumaat aku ada kat opis terus je buat keje. Wakaka..nasib officer2 aku Kak Alin n Cik Huda dan bos aku Pn Anisah pun sume skali buat keje time rehat.

Macam2 nak kena siap hari ni, MTCP Booklet, Training Point Branch & Overseas Office, Re-print MTCP Booklet dll tapi last2 xsiap gak sebab time constraint. Aku pulak tepat pukul 5pm terus kemas beg dan berambus balik sebab dah xlarat. Mungkin sebab dah tua kot. Heheheh

Ok la..dah xtau nak cite apa..so, ini je la pengalaman idup untuk hari Jumaat ni. Walau apa pun aku tetap bersyukur sebab dalam kesibukan bekerja masih ada insan yang boleh buat aku tersenyum dan orang semestinya Mak aku la kan. :)

OK...esok plan nak update gambar larian Maksak Putrajaya..last week punya event. Harap menjadi. Oh, esok ada jemputan kenduri akikah anak En. Haris, baby Ummar yang kiut miut cam mak dia.

BYe bye


Read more ...

Wednesday, October 17, 2012

Beauty or Ugly?

Salam korang..

Tengok tajuk kat atas tu...
Actually, yesterday during lunch hour, aku sembang sambil makan2 ngan officer unit aku, Kak Alin. Kitorang sedang mengenang kisah2 lama zaman belajar dulu. Tetibe je masuk bab cantik ke tak.
Mula la kitorang kenangkan muka zaman student. Kak Alin penuh semangat cerita pasal mamat yang minat dan menaruh hati kat dia. Memang kelakar giler cite Kak Alin.
Sampai aku rasa nak pecah perut gelak dengar cerita Kak Alin. Bak kata Kak Alin, "Ye la, aku kan jenis kampung2..xpandai nak melawa." Kekeke.

Pastu aku pun mula la buka cerita tentang diriku yang dihina kerana rupaku yang buruk. Peristiwa tu berlaku masa aku baru je melangkah masuk sekolah menengah. Huh...memang pedih kot ayat2 budak2 yang hina aku tu. Macam2 kata dorang lempat kat aku. Buruk, busuk , tak cantik n macam2 la ayat. Kalo aku jenis sentap, mau aku lari 5 km keluar dari sekolah kot. Tapi ye la kan...aku ni memang sedar diri la yang aku ni memang jenis yang biasa2 aje..xcantik pun.

Tapi yang buat aku tergelak tu, yang cakap aku buruk tu sebenarnya lebih kurang je ngan aku. Muka dorang bukan le jenis atau tergolong dalam kategori hensem pun. Muka masing2 kalo orang mulut laser dorang cakap jenis muka pecah rumah. Hahahaha..

Disebabkan time tu aku masih lagi budak, xreti nak control emosi, maka aku pun benci giler ar ngan budak2 tu. Sumpah aku xkan kawan ngan dorang dan memang sampai aku dah besar dewasa ni la aku memang langsung xkawan ngan bebudak tu. Bukan sebab dendam pun, cuma memang aku rasa xperlu kot nak berkawan dengan orang yang macam tu. Kalo berkawan sebab muka, apa ada kan? Kita nak berkawan ni kena tengok sikap dan hati dia dulu. hehehehe

Bila dah besar ni kan, bila ingat kenangan lama memang buat aku sendiri gelak dan aku sebenarnya xmalu pun nak cerita tentang pengalaman aku kena hina tu sebab aku rasa itu sume asam garam dalam hidup. Lagipun itu kan time zaman sekolah..kang xde pulak kenangan pahit.heheh

Moral of the story, korang jangan nak hina2 orang cantik ke tak cantik ke...sebab kecantikan seseorang itu bukan letak pada muka semata2 tapi lebih kepada hatinya. Kalo muka cantik, hensem tapi perangai buruk xde guna gak. Last2 buat diri kena maki ngan orang je kan. Ingat la ye, cantik/hensem itu very subjective.

Ni ada quotes untuk sama2 kita renungkan;
Beauty is only skin deep. If you go after someone just because she's beautiful but don't have anything to talk about, it's going to get boring fast. You want to look beyond the surface and see if you can have fun or if you have anything in common with this person.
Amanda Peet
Read more ...

Tuesday, October 16, 2012

Super Junior - Way Japanese



Currently, in love with this song. Even though this song is in Japanese but the lyric was so touching.
So, I'm sharing the lyric together with the translation too.

Kanji

Wow-Oh-Oh Wow-Oh-Oh-Oh
Wow-Oh-Oh Wow-Oh-Oh-Oh-Oh

旅に疲れた朝も 風が強い夜も
旅人は 何度でも 立ち上がり進んで行く

強く照らす日差しに 水の無い大地で
花が今もどこかで 咲こうとしているように

後悔だとか悲しみを 引きずる為に生きるわけじゃないってこと
君は知ってるはずだよ

生まれた場所とか 見てた風景も
何もかも違う僕らの行く
それぞれの道は いつかどこかで
繋がっているから
ひとりじゃないよ

さあ歩を進めよう 僕たちの生きる証探して
充分過ぎるくらい 過去煩い
途方に暮れた日々をいま越えて
いつか願ったあの未来 何の確証もまだない
けれどきっと 僕ら立ってる すぐ側に

引き戻せない別れだとか 消え残る夢だとか
忘れられないなら
いっそ連れて行けばいいよ

幾つも分かれた 道の途中で
それぞれの夢 刻んだ欠片(かけら)
そのひとつひとつが いつか大きな
人生という名の
パズルになるよ

時に迷い 立ち止まる
靴底を擦り減らし歩けない日には
どうか思い出して欲しい 敬虔(けいけん)な旅人のを
どんなに遠く離れてても 同じ空を僕ら見上げる
そんなありふれたフレーズひとつひとつが宝物
かけがえない 僕ら成すピース さぁ

生まれた場所とか 見てた風景も
何もかも違うこと 誇りに思うよ

幾つも分かれた 道の途中で
それぞれの夢 刻んだ欠片(かけら)
そのひとつひとつを 並べて僕らの
人生が少しずつ
出来上がってくよ

Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh
Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh-Oh-Oh

Romaji

Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh
Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh-Oh-Oh

Tabi ni tsukare ta asa mo 
Kaze ga tsuyoi yoru mo
Tabibito wa nan do demo 
Tachiagari susun de yuku

Tsuyoku terasu hizashi ni 
Mizu no nai daichi de
Hana ga ima mo doko ka de
Sako u to shi te iru you ni

Koukai da toka kanashimi o
Hikizuru tame ni ikiru 
Wake ja nai tte koto
Kimi wa shiteru hazu da yo

Umare ta basho toka 
Mi te ta fuukei mo
Nani mokamo chigau bokura no yuku
Sorezore no michi wa 
Itsuka doko ka de
Tsunagat te iru kara
Hitori ja nai yo

Oh... Oh... Oh... Oh....
Oh... Oh... Oh... Oh....

Saa fu o susumeyo u boku tachi no 
Ikiru akashi sagashi te
Juubun sugiru kurai kako wa zura i
Tohou ni kure ta hibi o ima koe te
Itsuka negat ta ano mirai 
Nani no kakushou mo mada nai
Keredo kitto bokura tat teru sugu soba ni

Hikimodose nai 
Wakare da to ka kienokoru yume da toka
Wasure rare nai nara
Isso tsure te ike ba ii yo

Ikutsu mo wakare ta 
Michi no tochuu de
Sorezore no yume kizan da kakera
Sono hitotsuhitotsu ga 
Itsuka ookina
Jinsei toiu na no
Pazuru ni naru yo

Tokini mayoi tachidomaru
Kutsu soko kosuri herashi aruke nai hi ni wa
Douka omoidashi te hoshii
Keiken na tabibito no uta o
Donnani tooku hanare te te mo 
Onaji sora o bokura miageru
Sonna arifure ta furezu 
Hitotsuhitotsu ga takara mono
Kakegae nai bokura 
Naru (na) su pisu sa?

Umare ta basho toka 
Mi te ta fuukei mo
Nanimokamo chigau koto 
Hokori ni omou yo

Ikutsu mo wakare ta 
Michi no tochuu de
Sorezore no yume kizan da kakera
Sono hitotsuhitotsu o 
Narabe te bokura no
Jinsei ga sukoshi zutsu
Dekiagat te ku yo

Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh
Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh-Oh-Oh

English Translation 

Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh
Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh-Oh-Oh

Even on mornings when they are tired of their journey,
or even at nights when the wind is too strong
A traveler will continue to move on and on

It is as if they are a flower that is trying to bloom, despite the strong sunlight and the land without water

You are not living to carry on your sadness and regrets
And you should know that well

The places we were born or the things we experienced are not the same at all
The paths that we are taking are different too, but these paths will come together someday
So remember that you are not alone

Now let's take our steps to find the meaning of our life
Let's overcome the numerous days that we spent worrying about our past
The future that we once wished of is yet not definite
But we should be nearby already

If you are still caught up with unforgettable farewells, or lingering dreams that you once had
Why not just take them with you?

Through the numerous paths of your journey
The pieces of our dreams will come together
And some day will complete the puzzle of our "life"

There are times that we get lost and stop
There are times when we've walked too much that we cannot walk anymore
On those kind of days please remember the song of a devout traveler
No matter how far apart we may be, we will always look upon the same sky
These phrases may be stale but they are our treasures
An irreplaceable piece that we make up together

The places we were born or the things we experienced are not the same at all
But I am proud of the fact that we are like so

Through the numerous paths of our journey
The pieces of our dreams will be laid down one by one
And make our life complete
Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh
Wow-Oh-Oh Wow Oh-Oh-Oh-Oh-Oh

Credit: HIKARI/nkmteuk
Shared by: storyaboutagirl-chocolate
Please take out with FULL CREDIT
Read more ...

Hmmmm

Salam korang...hari ni aku nak update lagi blog ni.
Takde la best  pun cite ni. Cuma kisahnya aku ni bosan sangat semalam dan agak letih 
kat opis. Maklumlah, hari Isnin kan mood kerja konon2 xnaik sgt lagi..
Tapi walau mood ada ke takde tetap kena buat keje kan? 
Kang, keje xsiap kena leter ngan bos plak..
pastu gaji xhalal pulak kan..heheh

Semalam aku balik xawal sangat la dalam pukul 5.30 pm bertolak dari opis. Kisahnya sebab ada kakak kat opis nak tumpang aku half way nak balik rumah. Kak Nur namanya, keta dia tengah service dan belum siap lagi. So, sementara menunggu Kak Nur aku sempat la juga buang masa sambil kemas beg dengan speed yang sangat slow..tapi ye la kan, apa la sangat yang ada dalam beg aku tu..cepat je dah siap..
tengok jam baru 5.10pm. Hmm, aku pun terus je snap gambar kaki aku ni. Bajet nk tunjuk kasut yang orang kata comel ni. Orang kata la bukan aku kata.
Nak amik gambar muka sendiri kang, xbest plak kan..kang ada yang kata saja nk tunjuk muka..kekekke

Kasut ni aku beli kat SOGO time rehat hari Jumaat. Xmahal pun..dalam RM69.90 je. Boleh la kan..nak buat kasut keje je pun. Yang buat aku sukakan kasut ni sebab dia wedges style. Sesuai utk orang yang teringin nak pakai heel tapi xleh cam aku ni. Ada la juga feeling2 tinggi.

Okay la...nak stop kat sini..bosan sebab aku xde la cite best

Read more ...

Monday, October 15, 2012

Shape Botol Nestle Bliss

Hi korang,

Hari ni I beli Nestle Bliss sebab konon2 nak jaga perutlahkan. Dah abis sebotol ni baru la perasan, apasal botol ni bentuk dia macam ni haa? Hmm, aku terwonder sekejap tengok bentuk botol ni. Padahal, selalu je beli air ni tapi xpernah perasan bentuk dia.

Lama gak aku tenung dan belek2 botol ni sampai aku dapat tangkap sesuatu. OK, sebab botol ni gambaran bentuk badan yang ideal. Ye la kan, selalunya wanita yang kisah sangat pasal bentuk badankan. So, ini adalah salah satu cara marketing dan promotion untuk tarik perhatian pembeli. Eceh, dah nak jadi pakar analisis ni..kekekke

Tapi 1 je yang aku kurang sikit ngan Nestle Bliss ni sebab manis sangat kot. Kalo kurang sikit gula mesti lagi umph kan? itu pendapat aku je la.

Korang pulak suka minum Nestle Bliss perisa apa? Aku suka strawberi...korang?
Read more ...

Restructuring My Blog

Salam semua, 

Wah wah wah, lamanya aku x update entri kat blog ni kan. Alkisahnya disebabkan busy melampau, so blog ni dilupakan (padahal memang jarang update pun). 

Well, after tengok balik BG blog sebelum, aku rasa cam girlish style sangat dan buat aku sendiri naik menyampah, so aku tukar sikit template dan BG bagi ala2 skema sikit. Amacam? Boleh x? Kira bolehlah kan..asal korang nampak tulisan cukuplah.

Ok, aku berazam nak rajin update blog selain rajin blog walking. Harap2 menjadilah azam yang xseberapa ni.

Sekian
Read more ...

Nuff Ads