Wednesday, May 30, 2012

First Try For Felt Crafts

Salam Semua,

Jumpa lagi..kali ni entri tentang "Felt Craft". Baru je belajar nak buat business felt crafts ni. Join dengan member ofis. Mula2 terfikir macam mana nak buat "hair clip" guna felt. So, belajar dengan Madihah cara nak gunting felt ikut design yang kita suka. Lepas tu terus dapat idea macam mana nak buat. 

Hasil penjelajahan dialam maya a.k.a. internet, maka dapatlah sedikit ilham dan pengetahuan bagaimana nak buat kraf daripada felt. 
Tetapi, sebelum kena la kenal dulu jenis-jenis kain felt yang sesuai untuk setiap produk yang ingin dihasilkan. Bila dah tau, maka kami ke Daiso the Curve sebab nak cari material yang diperlukan. 

Ok, semalam, Isnin, maka bermulalah first try untuk membuat "hair clip" daripada felt. Buat yang simple dulu sebab nak tengok ada bakat ke tak nak buat felt ni. Ye la kan, nak mula business kena la tau selok belok menjahit felt tu. Kalau tidak, nanti kelaut pulak jadinya.

Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar dan kraf felt pertama saya berjaya siapkan time waktu rehat (lunch time). Ada sedikit cacat sebab ada material yang belum ada lagi. InsyaAllah, dalam hujung minggu ni akan bermula pencarian material yang diperlukan.. melengkapkan semua jeni stok material untuk memudahkan kami membuat sample produk.

Okay, sampai disini dahulu. Saya akan war-warkan sampel produk yang saya dan kawan-kawan nak jual nanti. Harap dapat sambutan daripada anda. 

Sekian..jumpa lagi dientri terbaru.


Wasslam
Read more ...

Saturday, May 19, 2012

[INFO] Korean Language House Open Day @ 20/5/2012

Korean Language House will have a simple open day on 20th May 2012 (14:00~18:00).
Refreshment served and we have LUCKY DRAW section as well!!
Everyone confirmed will get a gift!
We look forward to see you on this Sunday!!
Please bring along your friends and family to join us!!


Venue: Korean Language House
Address: 3-3, Jalan PJU 5/18, Sunway Damansara, 47810 Petaling Jaya.
Date: 20/5/2012, Sunday
Time: 2:00pm to 6:00pm


For more information regarding to Korean Language services, kindly logon to www.koreanlanguagehouse.com
or contact 016-3533658 (Omi), 012-9279251 (Jane)
or email to
admin@koreanlanguagehouse.com / omiloo31@gmail.com

Korean Language House provides services such as:
* Intensive Korean Class
* Interpreting & Translating
* Korean language (Intermediate/Advanced levels)
* Conversation Korean class
* Korean Language training for tourism and business purpose
* Korean essay & formal letter writing class
* Preparation class for TOPIK exam
* Study Tour to Korea
* Online Korean Bookstore
* Online Korean School
* Home-stay & Guesthouse in Korea
* Corporate In House Training (HRDF)


I received the invitation e-mail this morning. Anyone wanna go?
Wish I can but have programme tomorrow
Read more ...

Friday, May 04, 2012

Leeteuk is falling under IU’s spell?


Super Junior‘s Leeteuk has also become a fan of IU.
On the morning of May 4th, Leeteuk tweeted, “The sun rose while I was tossing and turning because I couldn’t fall asleep. But I could hear a good song coming from outside and thought, ‘What is that?’ and searched on a music site for a long time… it was IU’s new song. ‘Peach‘… a refreshing song.
After seeing his tweet, followers commented, “I’m going to go listen to it too,” “Leeteuk starting to crush on IU too,” and “IU’s new album seems like it’s going to be daebak.”
Meanwhile, IU released “Peach” on May 4th in preparation for the release of her single, “A 20 year-old’s Spring“. “Peach” has been taking over top spots on various music charts ever since its release, showing the impressive power of IU once again.
Source+Picture: Leeteuk‘s Twitter
via allkpop
Read more ...

[Update] Free K-Pop Artist Poster Give away - Latest info

Hello guys,

Kindly be informed that the posters has been posted to your home. Please refer here if you forgot what poster you have requested.



I am apologised for very late posting the poster because I am so busy lately. My hectic schedule at office, home and class has limit my time to send the posters. 


If you receive the poster, kindly reply to this entry as soon as possible as I want to make sure that all of you receive as what you have requested.


There are few request that I can't fulfill as I have closed the event. I will do the giveaway next time when I have enough posters to give you.


Till we meet again.
Read more ...

Wednesday, May 02, 2012

Memori April 2012

Salam and 안녕하세요!!! ^^

Mesti la adakan perkataan Korea sepatah tu kan. Haha

Well, lamanya update blog ni. Almaklumla busy tersangat la sangat. Ye, saya busy sampai tiada masa nk online internet apatah lagi nk update blog. Fanblog pun dah naik sawang lelabah. Alahai, kesian.

Selamat menyambut hari buruh kepada mereka-mereka yang dah bekerja atau pun bakal bekerja.
Hari pertama bekerja dibulan Mei..harus la purple kan

Ok...jom sharing caring jap fasal memori April. HUH.....keluh dulu..sangat penat dan letih dan lesu. Memang sangat lesu April ni. Kenapa? Sebab sangat banyak kerja sampai kena datang opis hari Sabtu. Alasan? sebab kena siapkan buku-buku servis yang berlambak tu la..lepas tu kena siapkan e-training card lagi, audit lagi..bla bla....OK STOP..xmau cerita pasal kerja.
Dengan Madihah..menunggu masa nak makan je ni

OK...last month ada e-pop 1st fanmeet di Sg Wang Plaza. Saya pergi juga la dengan kembar tersayang, Ain dan member2 Azi dan Elys. Hmm..pergi punya la excited bagai sekali bila sampai, mak aiii..ramainya orang dah tentu2 la kan..paling xbest bila MC tu asyik cakap Mandarin je..yg saya faham ada la sepatah dua itu pun experience ramai kawan Cina time sekolah dulu kan.
Opps..tergedik jap walau dengan ad board siwon je pun


Dah la xtau apa nak kena buat, bila tengok orang beratur sempat juga tanya kenapa beratur..rupanya nak redeem gift epop tapi kena ada epop mag chinese edition la. Kami mana la ada kan lagipun dalam epop Facebook xde pulak bagitau. Hmm...kami pun buat keputusan yang xberapa nak cerdik la pergi cari kedai buku dalam Sg Wang tu..naik tingkat 1, orang kedai kata tingkat 2 ada kedai buku. Naik tingkat 2 orang kedai kata tingkat 3..makanya mula la naik angin sikitkan..dah la penat kan. 

So, kembar kata..xyah cari magazine tu..full stop. Maka kami pun decide sekadar nk tengok2 je MV yang dorang tayang.

Tapi dah memang rezeki kot..sekali boleh beratur walau xde magazine tu.. Maka dipendekkan cerita. Dapatla kami free gift tu walaupun kena beli ikut harga majalah.Hahah..Ok la kan..
At least dapat gak lepas rindu kat Elys yang dah lama xjumpa.. Azi pulak 1st time jumpa..
Ni la Azi....1st time jumpa


OK...Cite lain plak.. Last week bersempena ngan kenaikan gaji kakitangan awam, maka kami meraikan dengan jamuan unit. En. Faizalkhan yang sememangnya murah hati tu belanja makan pagi, Nasi Lemak Kak Ton..Kak Ida n Kak Ina pun sponsor jajan dan air oren twister. Kak Aida pulak paling best sbb belanja Secret Recipe, Kek Chocolate Indulgence sebiji.. wowowow.. meriah gitu. 
Birthday women..hahhaa

Kak Alin n Madi..steady je nak tunggu makan
Maka kami pun makan la dengan xkiranya sampai kenyang sangat2. Jamuan tu pun utk bid farewell Abg Azmal sbb dia nk CTG 3bln plus En. Nazri a.k.a. Papa Naz a.k.a. Papa Ayi.. dapat 1st baby.
Big Boss..sampaikan hadiah kepada Papa Naz a.k.a. Papa Ayi
Sehari sebelum tu pulak ada Jamuan BKP..maka acara makan2 memang meriah sangat last week. Rasanya hilang kot control diet saya. Xpe, janji makan best.
Bersama kakakku.. Kak Alin Poy..hahaha
Tapikan yang paling meriah dah tentu2 je Big Charity Bazaar @ MATRADE. Hahah..motif? sebab time to shopping. Kekek..walau xabis banyak duit tapi yang penting beli makanan. Haha...dapat la juga sambar tudung n selendang, beg, buku untuk buah hati pengarang jantung, Cik A'isyah Mastura la.. mesti dia suka dapat kaler kaler buku upin ipin..hehe.. 

OK...sekarang dah bulan Mei.. ada projek lain plak nak kena setelkan.. Jumpa lagi..Babai
Read more ...

Nuff Ads