Monday, November 05, 2012

Review: Ddekobokki at Rice & Noodle @ Publika, Solaris Dutamas

Salam semua...sihat?

Seperti yang aku nyatakan dalam entri yang lepas, nak share pasal makanan Korea kan.

Ok...Hari Isnin last week (29 Okt 2012) aku gi Publika, Solaris Dutamas ni sebab nak kononnya nak gi tapaw Hot & Roll kat situ. Tapi last2 plan bertukar bila aku nampak new cafe bertentangan dengan Hot & Roll tu. Mata ni kira sharp juga la bila nampak tulisan korea je...rasa sensitif je. Hahaha

Bukan sensitif sebab xsuka tapi sebab pantang nampak tulisan sebab aku kan memang suka makanan Korea. Tekak international kononnya. Tengok kedai tu cam best je menu2nya. Oleh sebab aku ni memang rindu nak makan ddeokbokki, so aku order la menu ni. Hmm, peringatan ye..sebab restoran ni cuma pork free, so pilihlah menu yang berasaskan vegetarian ye. 

Order aku cepat siap mungkin sebab belum ramai lagi customer time tu. Ye la...kedai baru bukak la katakan. Ok..order siap..maka masa untuk mencuba.

Tengok gambar kat atas ni..ni la ddeokbokki yang aku beli tu. Ni masa kat ofis dah ni. Xsempat nak makan kat Publika tu..lagi pun memang niat nak tapaw je. 
Rasanya memang asli dengan kuih beras yang kenyal dia potong kecil2. Senang nak makan. Ada kimchi, jap chae (glass noodle), fish cake, bawang dan pickles lain2. Basically rasanya memang sedap dan ada pedas2 sikit. Memang kena tekak Melayu aku yang suka makanan pedas.
Ni packaging untuk setiap menu. Ni rasanya saiz S sebab kalo large aku tengok lagi besar. Harga untuk ddeokbokki ni RM13.90. Agak mahal sebab kalo aku makan tapi xhairan sebab makanan Korea memang mahal pun. Kalo kat Times Square aku beli pun RM12.90 untuk ddeokbokki & cheese. 
Tapi satu yang aku suka ialah sebab makanan ni lambat sejuk. So, walau dah sejam pun masih terasa panas...tambah2 bila dah nak abis...memang best la.
Ni pamplet kedai Rice & Noodle tu. Kalo korang nak cuba, boleh gi Publika tu, kat area Hot & Roll dan sebelah dengan Tamayaki. 

Selamat mencuba.
Feel free to view:

No comments:

Post a Comment

My friend say:

Nuff Ads