Thursday, November 29, 2012

Aku, November dan Syafik? Shafiq? Shafeeq? Shafik?

Assalamualaikum.

Hari ni 29 November 2012 dan petanda semakin hampir ke hujung tahun. OH!! Sungguh cepat masa berlalu.

Apa yang korang lakukan sepanjang November? Bagi aku, November 2012 adalah bulan yang paling banyak bagi stress kat aku. Kenapa? Sebab banyak big event bagi bulan ni tambah2 event tu plak memang part keje aku. OK...aku terima tugasan itu sebaga penjawat awam. 

Bila dah banyak sangat keje, aku xnafikan yang badan aku stress tanpa aku sedar. Semalam, habis seluruh badan aku sakit sampai time aku duty usherette kat IBM Luncheon venue, ada sorang buyer dari China tegur aku. Dia cakap muka aku nampak sangat letih. Dia suruh aku duduk jangan diri lama2. "Baik hati uncle ni".  Thank you uncle.

Memang badan aku sangat sakit dan aku xnafi kan aku memang stress..dan sampai sekarang masih lagi stress. Stress aku bertambah bila ada je manusia2 yang xfaham situasi dan keadaan sengaja menaikkan kemarahan aku. Please la..aku ni letih sangat..otak ni banyak nak kena fikir. Jadi tolonglah faham situasi aku. Aku cuma jalankan tugas yang diarahkan kepada aku.

OK...mari tinggalkan aktiviti November yang sesak nafas dalam dada ni.

Nampak tak ada nama laki kat atas tu? Hmm...kisahnya, bulan November ni aku selalu dengar orang dengan nama Syafiq, Shafik, Shafeeq, Shafiq. Apa2 je la eja tapi tetap bunyi nama yang sama kan.

Mulanya dari hari 12 November tu, aku sembang ngan member aku yang nama Syafiq ni. Start lepas tu, terus je aku asyik dengar orang dengan nama yang sama cuma ejaan je berbeza. Apa kes daaa....
Bayangkan, aku buka je FB ada je orang dok post kat Wall sal kengkawan, sedara mara dorang nama sedemikian. Yang meninggal la, yang kawin la.. Same thing happened bila aku buka Twitter. Pun sama, ada orang RT tweet orang bernama sama gak. Cesss

Aku fikir tu mungkin kebetulan je, bila aku buka TV, boleh pulak dalam TV pun ada cerita orang nama yang sama. Dalam emel pun student U request nak buat praktikal pun nama Syafiq gak. Pastu aku tanya En Google petua2 orang melayu dulu kala, pun keluar beberapa blog tapi nama tuan pun Syafik juga....Adeh...apa hal nya ni...sampai aku sendiri naik nyampah la plak asyik nama tu je yang kuar.


Aku dok fikir, memang nama tu je ke yang aku kena dengar skang ni? Or ada apa2 petanda ni? Hmm...

Nak jadi cite, pagi semalam aku terima emel daripada Standards Malaysia berkenaan replacement speaker untuk MTCP Forum 3 Dec ni. Dah elok2 speaker perempuan nama Nik apa tah..sekali dorang tukar speaker lagi..dan kali ni nama mohd SHAFIK. OK...FINE. Adakah ini kebetulan atau sengaja ni. 

Dalam kepala aku, hei dah xda ke nama lain yang aku kena dengar, baca atau tengok...Danial ke, Haris ke, Hisyam ke...ni nama yang sama je...jemu gua beb..

Nasib la kawan aku si Syafiq jenis yang seronok kalo bawa sembang..kalo x sumpah aku xkan sembang ngan dia lagi sampai bila2..*alasan:- jemu dengan nama yang sama....Sehingga hari ni dah dekat 20 orang aku dengar dan jumpa dengan nama itu...OHOHOHO..ramainya rupanya orang nama syafik ni. Selama ni yang aku kenal cuma arwah anak sedara aku yang meninggal je namanya Syafiq. Dah lama meninggal sebab kes buli. 

Ok...cerita Aku, November dan orang bernama Syafiq ni dah abis...


Kalo rajin nak update sal MTCP plak....kali sal suka duka MTCP ni..

Annyeong...

Feel free to view:

2 comments:

  1. ejaan lain maksud pun lain kan? sebut je sama hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? kan? tapi yang pasti sume nama tu buat akak jd pening...sbb asyik2 nama tu je..adeh

      Delete

My friend say: