Saturday, October 20, 2012

Review KFC Zinger Double Down

Hi semua....selamat hari sabtu you alls..hehe

Hari ni I gi jenjalan ikut mak shopping. Mak je la shopping..aku takdak sebab gaji belum dapat. Heheh.
Kitorang keluar pukul 3.30pm ke butik Fareeda kat Bangi. Adeh..punya le kena beratur sebab ramai sangat orang. Kaya betul orang Malaysia ni kan..time ujung bulan leh lagi shopping beli tudung Fareeda. Mak aku dapat la gak 2 helai tudung Fareeda tu. 

OK....destinasi seterusnya ke The Mines Shopping Fair. Eh ye ke? Ala..The Mines tu. Mak nak cari kain untuk Aisyah. So after beli kain mak kata perutnya lapar. Maka kitorang terus ke KFC sebab nak legakan perut ni.

So, aku pilih KFC Zinger Double Down. Ni first time rasa ni. Tengok iklan semuanya berlapik ayam dan ayam. Memang betul..semuanya ayam. Bentuk dia buat macam burger..so kiranya korang makan ala burger ayam la juga cuma rotinye ganti ngan kepingan ayam rangup.

Dimulakan dengan bismillah.. Gigitan pertama terus buat aku cakap "Rasa cam ayam Hot & Spicy". Itu tandanya memang sedaplah tu. So, gigitan2 yang seterusnya diteruskan dengan cara makan yang sopan sebab ada sos dalamnya.

Dilapik dengan daging ayam zinger, ada kepingan ayam salai yang rangup dan juga cheese. Rasanya memang sedap dan xrugi la korang beli dengan harga RM8.40 ala-carte. Lagi sedap kalo korang letak sos chili thai tu. Lagi mengancam ooo. Xtipu punya ni. *Muka suci je ni..heheh.

Ada 2 pilihan, ala-carte atau combo. Saiznya kecik sikit dari zinger burger dan takde daun salad cam zinger burger tu. So, kalo korang xsuka sayur memang kena sangat dengan tekak korang. Sapuan mayonis dan sos apa tah dalam tu buat rasanya lagi best. Lemak2 gitu. Cuma satu je, minyak kena kurang sikit sebab daging ayam goreng ni serap minyak. Xtau la kalo outlet KFC kat Mines ni yang memang goreng berminyak sangat.

Tapi aku memang syorkan korang beli KFC Zinger Double Down ni sebab sangat buat meja korang tu bersih ibarat cam korang ni pembersih sangat. Maklumla xde tulang kan..xde la bersepah meja korang dengan tulang2 ayam tu. Heheh..
OK...nanti I share review sal Garden Lifestyle dan Store ya. Babai korang


Feel free to view:

No comments:

Post a Comment

My friend say:

Nuff Ads