Saturday, June 09, 2012

Trip Ke Cameron Highland [Outdated]

Salam...

Just nak share pictures masa gi jenjalan ngan family ke Cameron Highland. Actually, dah sebulan gi sana baru teringat nak masuk gambar dalam blog. Almaklumla, saya kan x rajin update blog apatah lagi sejak2 belajar bahasa asing..KoReA ni..lagi la xde masa nak update blog. Even blog tersayang always13elieve13 tu pun ala2 dah nak naik sarang labah2. Kesian...

Xde la havoc sangat pun cam orang-orang lain yang rajin amik gambar bila gi bercuti..ada sikit2 yang boleh share..*sbb gambar banyak sangat.

Ni bilik yang kami menginap 2 hari semalam..kat De' La Ferns Hotel. Atas dari Equatorial Hotel dan dekat dah nak ke Bharat Plantation. Best sebab bilik ni besar. Tapi sejuknya, ya Ampun.. siang2 sejuk kejadahnya..sampai merekot badan. Air-cond pun kalah.

Sampai je terus shopping..alkisahnya sebab jalan sangat jam jadi kami singgah la gi shopping apa2 yang patut. Yang best sebab kembarku yang sememangnya kaki shopping tu gile sakan beli itu beli ini..hmm..aku? xde pape pon..
Ni la strawberry cheesecake paling nikmat kot dalam hidup..eceh.. bestnya tambah udara kat Bharat ni memang fuhh...
Sesi bergambar bersama ibu tercinta sambil pekena air laichi, choctea..kek..ala2 feeling gitu. Best gak..tambah lihat pemandangan kat belakang tu menghijau je.. Subhanallah.. 


Harusla kan posing kat cawang giant tu..wajib kot kalo Bharat ni..ikut hati nak je beli cawang giant tu pastu buat tabung duit tapi mak cakap...jadila buat buang duit..terus diam n jalan cam xde pape je berlaku..
Sebelum turun nak ke Pasar Malam, wajibkan diri gi posing kt papan tanda besar gedabak ni.. menandakan kami dah kesini..

OK..dalam kesejukan malam dengan hujan renyai2 kami sempat singgah kat pasar malam. Ada la juga beli2 apa2 yang best sebab murah giler..mak siap beli sayur jagung kecik tu sebab harganya tersangat la murah kan..mana nak dapat kt Putrajaya ni harga murah2. Kembar n Kaknyah plak gi beli cenderahati buat kawan2 dan diri masing2.. Aku? Nothing for me.
Alkisahnya..kami posing sementara nak ke restoran steamboat kat sebelah hotel..saja je ngada2..
Siap naik ke bilik sebab nak amik gambar sambil posing ala2 maut gitu..boleh ke? Boleh je la kan..
Time ni tengah menunggu kuat tomyam panas menggelegak...tapi cuma aku dan kembar je makan sebab mak dan kaknyah dah order mee goreng dan nasi goreng.. kisahnya sebab malas nak makan steamboat. Maka aku dan Ain jadi tukang lantak steamboat ni.. Kenyang sampai nak jalan pun dah xlarat.. Nasib dah baca doa makan..kalo tak memang makan dengan setan.
Morning....tengah sarapan sebelum nak check-out...sempat posing ngan bunga rose walau hakikatnya tuan punya diri bukan la seorang yang suka dengan bunga.
Sebelum say good bye kat hotel..posing lagik...dengan muka yang semakin menampakkan kechubby-an aku...ada aku kisah? Hahaha
Ni la kembar aku..Ain. Posing kat Big Red Strawberry Farm..tengah feeling makan eskrem Malaysia..sedap wooo..aku pun makan skali sambil pegang kamera amik gambar..bajet pro la konon.
Ada x cam gadis strawberry? Hahha...muat2 je ngan muka aku
Posing cam iya2 je angkat benda alah tu..propa lebih..
Ni strawberry yang sempat kami petik..adala dalam 2.5KG...tapi petik2 yang besar2 je tau..kecik2 xpandang pun..*berlagak sungguh.
Gambar2 diatas ni adalah kat Bharat Plantation..*Bharat besar. Subhanallah...cantiknya ciptaan Allah. 
Syukur sangat2 dapat nikmati pemandangan yang indah ni. Sambil posing2 ngan Kaknyah and Ain.. * Mak xde sebab mak gayat tempat tinggi2.

Mak posing dengan bunga yang kaknyah belikan *bunga tu dah mati pun skang ni...hukhuk
Acara bergambar terakhir sebelum bertolak balik Putrajaya.. Good bye Cameron.. Next time datang lagik sebab nak beli strawberry segar..haha..

3 comments:

  1. Salam,hai ainim.blogwalking here cari info ttg CH.boleh saya tahu u dinner di hotel mana?mcm best je,hehe,sya akn pegi mid april ni insyaallah.harap ainim dapat membantu.tq

    ReplyDelete
  2. Salam Ummu.. Saya menginap di De La Ferns dah nak ke Bukit Berinchang. Dh dekat dengan Barat Plantation. HOtel ni mmg cantik dan biliknya luas. selesa. Cuba la..xmahal sgt rate dia. :)

    ReplyDelete

My friend say: