Sunday, February 27, 2011

Happy Birthday ---- Saengil Chukahae

Annyeong chingu!!!!


Long time no see. Maklumla busy memanjang. Hmm..well today Im searching about how to learn Hangul but noticed something in my gmail. An email about to learn language.So when I open the email...taraaa.. found something interesting. Hehehe.. 
Even I know how to sing Happy Birthday song in korean but this is new to me. I think this the true or the real way how to sing the happy birthday song. So, let's sing this song. *I dedicated this song to my Precious Anchovy, Lee Hyuk Jae who will celebrate his birthday this April.. Heheheh


(3x) 생일 축하 합니다 (sengil chukha hapnida)
지구에서 우주에서 (jiguesuh ujuesuh)
제일 사랑합니다 (jeil saranghapnida)
꽃보다  곱게 (ggotboda duh gopge)
별보다  밝게 (byulboda duh balkge)
사자보다 용감하게 (sajaboda yonggamhage)
해피버스데이 투유 (hepi buhsudei tuyu)
(2x) 생일 축하합니다 (sengil chukha hapnida)
꽃다운 내 친구야  (ggotdaun ne chinguya)
굴곡있게 살아요 (gulgokitge sarayo)
(2x) 생일축하합니다 (sengil chukha hapnida)
지구에서 우주에서 (jiguesuh ujuesuh)
제일 사랑합니다 (jeil saranghapnida)
꽃보다  곱게 (ggotboda duh gopge)
별보다  밝게 (byulboda duh balkge)
사자보다 용감하게 (sajaboda yonggamhage)
해피벌스데이 투유 (hepi buhsudei tuyu)
(2x) 생일축하합니다 (sengil chukha hapnida)
칼같은 내 친구야 (kalgatun ne chinguya)
폼나게 사세요 (pomnage saseyo)
벌같은 내 친구야 (byulgatun ne chinguya)
톡쏘며 살아요 (tokssomyuh sarayo)
축하 해요 (chukhaheyo)
축하  (chukhahe)
생일 축하 (sengil chukhahe)
Video: Credit to metoyou1211@yt
Song lyric: Credit to ginny@transparent.com
Read more ...

Monday, February 21, 2011

Majlis Sambutan Maulidur Rasul... INTEAM!!!!

Assalamualaikum.
Sebelum nak explain pasal majlis ni, cuma nak express sikit rasa hati yang gembira sebab dapat jumpa kumpulan nasyid yang aku dah minat sejak dari tingkatan 1 ni. So dah 12 tahun rupany aku jadi fan Inteam. Pada jumaat lepas, 18 Feb 2011 MATRADE telah adakan Majlis Sambutan Maulidur Rasul. Penceramah jemputan adalah kumpulan nasyid Inteam.
Gembira x terkata aku sebab ni la first time nak jumpa Inteam depan mata. Dulu masa dorang datang Teluk Intan, Perak aku xdapat datang sebab masa tu aku budak sekolah lagi, jadi xleh kuar malam.
So, bila aku enter je hall, aku terus ternampak kumpulan Inteam dah duduk kat sofa kat stage.
Hehehe..dengan idea dalam kepala yang memang nak amik gambar dorang banyak2, maka misi pun bermula dengan aku selamba je gi dekat stage tu. Pastu apa lagi, aku pun dah standby camera di tangan, maka ini lah first pic yang aku dapat. Baiknya abang Syah ni sebab dia asyik senyum je setiap kali aku amik gambar dia. Hehe..thanks abang Syah.

 So, ni masa dorang sedang beri ceramah. Yang best dan kelainan yang ditunjukkan Inteam ialah bila ceramah mereka diselang-selikan dengan nyanyian nasyid dan yang paling best bila Inteam nyanyi one of my fav song from Allahurabbi album is Dia Muhammad. Aku pun turut ikut serta dorang menyanyi sambil amik video.heheheh

Yang ni pulak kumpulan marhaban yang dijemput khas daripada MITI. Makcik2 ni la yang membuka tirai majlis pada hari itu


Yang ni plak aku dan yang sebelah aku tu Fida, practical student and also my best friend.







Akhirnya dapat gak aku bergambar ngan Inteam, cuma gambar2 yang menarik jadi kabur sebab mungkin kawan yang tolong amik gambar kurang arif cara guna kamera aku. Huhuhu..sedih weiiiiii


Haaa...yang kat bawah ni memang aku minta abang2 Inteam ni fokus kat kamera aku je. Hehehe.. Bestnye. Senyuman dorang ni memang menyejukkan mata memandang.


Thanks Inteam for making my day so happy. Semoga berjumpa lagi
Read more ...

Thursday, February 17, 2011

Fail Meja....

Hari ni baru aku perasan yang fail meja dah kena update sebab organisational chart MATRADE ni dah bertukar selaras ngan restructuring bermula tahun lepas. Adoyai.. banyak tu nak kena update. Nak kena buat carta baru lagi. Hmmm.. penat mata ni nak buat carta baru. Kena create elok2 sebab mana tau dik orang yang nak buat lawatan tu datang nak tengok fail meja aku..xke payah tu. Skang ni baru je siap carta unit yang baru..tengah on the way siapkan carta bahagian. Pastu kena ubah balik senarai tugas aku. Huh..penat daa. Kerja ofis memang banyak..ni plak nak buat fail meja. Memang penuh la meja aku pasni. Kekeke

Lepas siap je fail meja ni kira satu keje dah siap tapi lepas ni ada lagi keja lain yang menanti aku. Huh..
betul la kata Labu Labi, selagi belum tutup mata, kerja kerja kerja. Bila nak abis? Sendiri mau pikir la.

Dah habis waktu rehat ni. So aku nak sambung buat kerja. Pada Shyla, akak dah update gambar MV teaser Super Junior M, Perfection. Nanti akak update lagi tapi yang HD nye sebab xcukup masa tadi.


Read more ...

Tuesday, February 15, 2011

"사랑이 이렇게 (My All Is In You)"

[규현] 이별이 오는 걸 알고 있어도 그대 떠날까 난 숨을 멈춰도
[려욱] 눈치 못 챈 듯 웃고 있으면 우리를 지나쳐 갈까…

[동해] 난 모르는 척 웃고 있지만,
괜히 자꾸 말이 많아지고 있지만..
[성민] 사실 나는 울고 싶은 마음뿐인걸
그런 눈으로 바라보는 넌..

사랑이 이렇게 끝머릴 보여도,
이별이 어느새 나에게 다가와 “안녕” 인살 건네도
아직 내겐 널 내려놓는 게 어려운걸 조금만 시간을 줘
I can’t live without you, My all is in you

[이특] 혹시 내가 먼저 이별을 말해주길
먼저 널 놓아주길 기다리는 건지
[시원] 예전과 달라진 너의 눈빛엔
이제 더 이상 사랑이 없어도 나는 괜찮아

[려욱] 점점 시간은 가고 입은 마르고
너를 보고 있는 나의 눈은 불안해
[예성] 안절부절못하고 나 서성이잖아
그대가 이별을 말할까 봐

사랑이 이렇게 끝머릴 보여도 ([예성] 이렇게 끝이라말해도)
이별이 어느새 나에게 다가와 “안녕” 인살 건네도 ([규현] 이미어쩔수없는 [예성] 안녕이라도 my girl)
아직 내겐 널 내려놓는 게 어려운걸 조금만 시간을 줘 ([려욱] 그래 아직은 네겐)

[규현] 내가 없이도 그댄 웃을 수 있어도… [성민] 사랑이 이미 다했어도...
[동해] 결국엔 이별이라도... 잠시만 내게 있어줘

사랑이 이렇게 끝머릴 보여도([예성] 이렇게 끝이라말해도)
이별이 어느새 나에게 다가와 “안녕” 인살 건네도([려욱] 이미어쩔수없는)
아직 내겐 널 내려놓는 게 어려운걸 조금만 시간을 줘

사랑이 이렇게
이별이 어느새 나에게 다가와 “안녕” 인살 건네도
아직은 내겐 너무 간절한 단 한 사람 너를 놓을 수 없어
I can’t live without you, My all is in you
I can’t live without you, My all is in you


Read more ...

Saturday, February 12, 2011

Bitting My Lips

Rules:
1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. Ok, go!
5. When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note.



1.If someone says, “Is this okay?” You say?
Smile Again.. tengah smile la ni


2. How would you describe yourself?
InHyeong..mean a doll..am i? oo..no. im not a doll ok..


3. What do you like in a guy/girl?
Coagulation...hahhaa...so stupid




4. How do you feel to today?
Love Again.. I love saturday again..hehehe


5. What is your life’s purpose?
Just Like Now.. hmmm.... satisfy with my life now.ok la.. 


6. What's your motto?
Chobyeol..mean first star. hahhaa


7. What do your friends think of you?
Hope by kyuhyun. Hmm...are they?




8. What do you think of your parents?
My All Is In You. I love my mum with all my heart, Everytime i listen to this song, it will always remind to my mother


9. What do you think about very often?
Haejosaeyo..Please.. Please drive me to office im tired driving everyday.haha..Please give me more annual leave..keke


10. What is 2 + 2?
Sorry Sorry..hahaha 




11What do you think of your best friend(s)?
Bitting My Lips? Ooo..no la..my friend my best friend




12. What do you think of the person you like?
Waiting For You. I will always waiting for you until the end of my life




13. What is your life story?
Miss You.. I miss someone deep in my heart. One of them is my late father and the other one is....




14. What do you want to be when you grow up?
Just Like Now.. Hahaha.. Be an ELF again


15. What do you think of when you see the person you like?
Love Again... maybe because he is so special




16. What will you dance to at your wedding?
Grumbling..with eeteuk..can ar?




17. What will they play at your funeral?
What? Oooo..this is sensitive.. no song.. only Al-Fatihah


18. What is your biggest fear?
Hope..Im scare if my hope will just left as a hope




19. What is your biggest secret?
My All Is In you.. who? heheh


20. What will you post this as?
Bitting My Lips
Read more ...

Nuff Ads