Monday, May 30, 2011

NASIHAT UNTUK ORANG PERASAN BAGUS

[DO NOT TAKE OUT]
Nota ini ditujukan khas untuk artis2/org Malaysia yang terlalu perasan dengan kebagusan dorg. Bukan nak menghina cuma teguran pedas ini untuk sedarkan korang akan betapa celuparnya mulut korang. Bak kata pepatah, "Kerana pulut santan binasa, Kerana mulut badan binasa". Bukan nak lepaskan geram cuma sebagai perkongsian pendapat dalam nada pedas. Actually this is me.. never let anyone turn down my SJ. I will fight for them.

Artis Malaysia cam azwan ali, mila jirin, rodi kristal, ika nabila and musician afiez totally has no manners. Popular xseberapa tp kuat komplain kalah artis cam CT, Era farzira, ziana zain. Sblm korg nk org hormat korang, korang dulu kena hormat org. Artis luar dtg atas jmptn kerajaan msia pun korg nk jeles..sedar la diri tu xsehebat mana..harap gosip je. Isu kecik bodoh sal toilet pun korang nk besar2kan smp jd isu negara..caci maki hamun carut..tu la budaya artis malaysia cam korg kan..nak report kat melodi? report la..ada kitorg takut.. jgn smp twtr korg jd sama cam kat rodi kristal.. korang kena ingat kpop fans semmgnya sepakat bila ada artis kpop kena bash utk sbb yg xmunasabah.. jgn usik kpop artis sbb the whole kpop fans in this world akan bash korg teruk2..kami kpop fan sgt bnyk connection esp ELF (SUJU fans). azwan ali ckp org anjing..xguna kau pergi naik haji tp blk ko ttp maki hamun org guna pkataan mcm tu..nmpk sgt ko bkn naik haji tp naik hanjjj (tu ayat ko sendri azwan). Mila & ika, korg xde dlm cite ni tp sibuk nk masuk cmprkan..rasakan penangan drpd kpop fans.. muka setakat cam muka ikan masin ada hati nk bash2 org.. Anak dara xde maruah cam korang la yg buat malu anak dara melayu tau.. rodi & afiez, korg yg besarkan isu toilet bodoh tu..menipu ckp toilet jauh padahal aku duk kat back stage tu jln kaki 3 minit je ke toilet tau...ckp penari korea fullhousekan korgnye local artist room..usah nk tipu la..org2 korea tu smp kat concert venue pun pkl8 mlm. penari ada 2 je la wei..xtau la kalo mata korg tu buta sbb mata dok ngadap gitar je.. mila ckp SJ-M xtau english padahal english dia grammar cam haram..kalo ko nk tau Henry SJM tu main language dia ENGLISH tau sbb dia org CANADA....ko xde kat situ mmg la ko xdgr dorg speaking..speaking member yg lain lg bagus dr english bodoh ko tu. Korangg kutuk2 SJ-M ni..korang sapa? apa standard korg kalo setakat local artis yg org xpandang as international star.. Korg kutuk2 dorg at least dorgnye lagu HIT 1 dunia..KAU ADA?
Kalo rasa xpuas hati dengan layanan yang korang rasa x adil, xperlu sebarkan kat twitter ke apa ke..just straight complain to the organizer. Xpayah baling batu sorok tangan. Jangan jadi pengecut. Berani kerana benar takut kerana salah.
 
INGATAN DR KAMI KPOP FANS, JGN MAIN2 NGAN KAMI SBB KAMI BLH BUAT SMP KORG KENA HINA TERUK2 TAU..JGN SALAHKAN KAMI KALO KAMI BOIKOT & XSOKONG LANGSUNG ARTIS2 MEE SEGERA CAM KORG..BAKAT XSEBERAPA HARAP GOSIP MURAHAN.. MASUK AF 2-3 BLN JD ARTIS BLAGAK CAM DIVA.. KALO KORG DUK KOREA BARU KORG TAU SEKSANYE NK JD ARTIS..DORG DTG DGN FULL PACKAGE..KORG ADA? 2-3 BLN NYANYI DGN SUARA YG XSEDAP TU DH BLH JD ARTIS.. DH2 LA TU WEI KORG NK BASH KPOP WORLD.. KORG SEDAR JE LA DIRI TU XHEBAT MANA..BLK UMAH NGAJI QURAN, MINTA AMPUN KAT TUHAN SBB BNYK BUAT DOSA. MOGA ALLAH AMPUNKAN DOSA KITA SUME.. AMIN

bkn nk kutuk cuma smpkan nasihat sbb ingt mengingatkan adalah sesama MUKMIN

*maaf kalo ada yg terasa
 
By the way, aku rasa gembira dan berterima kasih kepada SJ-M member yang telah menghiburkan kami malam sabtu lepas dengan persembahan yang sangat mantap. Hilang letih and stress kami. Thanks to SJM Ryeowook for the sweet and nice tweet to us, ELF. We really support and love you.
 
If you're not kpop fans do not comment in this entry.
If you don't agree with me, just leave this entry.

3 comments:

  1. LOVE LA AKAK!!!!!best2!!tules kaw2 agi bru sedap nk bace..

    ReplyDelete
  2. hehehe....khas utk mulut yg xtau nak amik insurans

    ReplyDelete
  3. mmg gler la dorg tu.. nad geram tapi nad x ley wat ape.. haish dorg tu~

    ReplyDelete

My friend say: