Monday, March 07, 2011

P.D. Vacation Part 1 [Ice Room]

Hi korang,

Ok..pepagi ni nak update sikit pasal trip gi P.Dickson.
Kitorang stay kat PD 2 hari 3 malam, so dari hari Jumaat petang dah ada kat sana la.
First day hari jumaat xgi mana2 sebab letih sangat n kakak n abang ipar xsampai lagi, so mak kata nak rehat je kat bilik. Makanya, kitorang pun lepak je kat bilik sambil sembang2 n main comp game.hahaha
Bilik tu sejuk giler sebab air-cond xleh nk adjust tau..dah rasa macam dok kat Korea je time musim sejuk.. Menggigil la jugak..
Yang kelakarnya, nak tengok TV terlupa lak astro xde S One HD, jadi masa adjust channel TV tetiba lak ada channel YTN HD , channel berita dari Korea leh ada.. Nak layan kang xpaham lak bahasa korea wpun aku ni giler korea...

Ok, 2nd day, tengah hari tu kitorang keluar sebab nak lunch. Memandangkan abang ipar kena keje [dia keje kat airport, jd senang la dia bertolak dr PD pun leh sampai tempat keje], maka cuma kitorang je anak-beranak yang gi kuar. 1st place gi cari makan tengah hari...
Aku & Mummy

Yang ni kakak sulung aku
Kaknyah
My Twin, Ain


Elok je lepas lunch, kitorang terus gi Ice Room PD sebab nak legakan tekak yang haus dan disebabkan cuaca yang sangat panas, kitorang lepak kat situ sebab nak elak panas jer..
Hehehe...maka kami pun order la menu yang ringkas2 jek..
Yang kat tengah tu la anak buah aku, Nur Aisyah Mastura
Tengok la tu, menu punya la banyak..tapi kitorang order sikit je sebab baru pas lunch kan..
Ni snow ice [xingat apa flavour]
Yang ni plak Epal Juice yang mak aku order
Snow Ice yang kembar aku order...yang ni sedap sebab banyak kacang,...hehe
Agak2 korang lah kan..leh x anak buah aku ni abiskan snow ice ni sorang2?

Haaaa..yang ni BBQ Bun, aku yang order..nak rasa je..leh gak tahan rasa..sebab rasa bbq je

Pastu, my all time fav, french fries..hehehehe..aku memang slalu je order benda alah ni kalo aku gi mana2..giler kentang beb..
Mak aku, kaknyah n kakak sulung aku plak order Durian Tempura...haaa...cuba teka rasanya..
memang sedap

So, abis je makan kitorang singgah jap beli baju untuk anak buah sebab dia dh minta kaknyah aku belikan baju untuk dia..
Memandangkan hari sangat terik, kitorang amik keputusan untuk balik dulu hotel sementara tunggu petang..
So, gambar2 kat Pantai Cahaya Negeri will be update soon ye.
Part 2...soon

No comments:

Post a Comment

My friend say: