Saturday, March 26, 2011

Me & My Fav Idol


Entry kali ni nak cite pasal bias aku dalam Super Junior. Since aku memang suka sangat2 ngan Super Junior, so aku memang suka update blog ni pasal SuJu je. Hehehe [versi gelak nakal]

Mula2 masa aku kenal SuJu ni, aku tonton MV Sorry Sorry. Aku memang tertarik sangat2 pada Kyuhyun ni.
Aku budget dia ni umur lebih kurang aku la sebab muka dia dalam MV Sorry Sorry memang nampak sangat manly a.k.a  sangat matured. Tapi bila dah kenal lebih dalam pasal SuJu ni, baru aku tahu yang Kyuhyun ni adalah magnae/adik bongsu SuJu. Tapi, aku tetap sukakat dia ni sebab muka dia yang hensem and comel ni. Tapi, puji2 pun setakat adik je la ya..Tengok tu, muka dia kat dalam gambar ni sangat comelkan... Super Aegyo.

Taraaaaa....he is my secona top fav in SuJu. He is Eunhyuk a.k.a. Asia Anchovy. Dia ni dance machine dalam SuJu. Aku mula start suka kat dia masa tengok dia dalam Dream Team. Aku mula teruja tengok dia bersukan terutama bila tengok dia lari2. Dah la lari laju, pastu muka dia comel je bila dia menangis sebab kalah. Pastu, bila aku tengok dia menari je mesti rasa teruja. Aku rasa dia punya charm masa dia menari la.. Tapikan yang sebenarnye aku sendiri pun xtau bila masanya aku mula2 start suka kat dia, cuma aku tau aku memang suka kat dia. Senang cakap...he is my DREAM GUY. 
Paling aku teruja bila tengok dia pakai singlet hitam ngan jeans hitam. WOW... Super Hot weiiiii.[cara BakiZainal  cakap]. Kalo korang tengok gambar dia kat atas ni..mesti korang rasa best kan...????
Aku rasa bila dia pose macam ni la nampak epic sangat. Hahahaha. Kalo korang nak tau.. Eunhyuk ni memang tersangat2 la hensem. Masa aku tengok dia depan mata aku..terduduk tergamam aku sebab kehenseman dia betul2 diluar jangkaan aku. Bentuk muka lelaki yang almost perfect..kurang sikit sebab pinky gummy dia je tapi dia tetap cute ngan pinky gummy tu. Disebabkan itulah kenapa aku confirm dia memang DREAM GUY aku!!!!!

After aku minat giler kat Kyuhyun and Eunhyuk, aku realise something.. nak tau apa? Aku selalu je perhatikan the leader..siapa lagi kalo bukan Eeteuk. Aku mula start2 senyum2 bila tengok gambar2 dia. Dah la sengeh2 macam kerang busuk..pastu sikit2 nak tengok muka dia..pastu sikit2 buat gambar dia jadi wallpaper pc. Pastu sikit2 bila tengok video je mesti nak tengok part dia. Tu apa tandanya tu? Mesti la sebab aku suka kat dia kan. Maka saat itu aku tetapkan dia jadi 3rd top fav aku dalam SuJu. Aku memang sayang sangat kat Teukie oppa ni. Bila tengok cara dia jaga adik2 Suju dia ni, buat aku rasa cam dia ni memang abang yang sangat baik. Aku sendiri bila tengok video2 dia dapat rasakan kasih sayang dia. Bila dia ucap thanks kat fans pun aku dapat rasa kasih sayang dia kat kami. 

Haaa, kali ni cerita pasal Donghae plak. Al-kisahnya, Hae ni bukan la top fav aku sebenarnya. Cuma aku add dia dalam top fav aku sebab aku memang suka tengok muka sweet n manja dia ni. Nama gelaran dia ni Fishy.  Paling best muka dia memang ada rupa2 ikan sikit. Dia ni close ngan dream guy aku, Eunhyuk. Bila tengok dia ngan Eunhyuk aku rasa cam comel je. Hae ni memang manja. Sebab tu kot aku mula suka kat dia.

So, dah terangkan kenapa dorang ni jadi top bias aku dalam Suju. All of them got their own charm. Korang punya top fav dalam Suju siapa? Meh kongsi ngan aku skali.

Read more ...

SUJU STAGE, WIVES ELFS DORM

Annyeong haseyo

Appa khabar????

Salam untuk semua. Lamanya rasa xupdate blog aku ni kan.

Korang rindu akak x [ni khas buat adik2 ELF aku] ? Hmm....
Cuba tengok balik title kat atas...mesti familiar kan ngan ayat2 cinta ni....

Al-kisahnya la kan....group ni sebenarnya kat Facebook..kalo xsilap la created by Shah Nafishah [Fee]. Sorry kalo salah ye. Aku pun budak2 dalam group ni jugak yang add masuk. Mulanya nama asal lain tapi dorang tukar kepada nama ni,...tapi xingat la apa sebab...ada kembar cite tapi dah lupa daa....

OK....pada tanggal 19.03.2011 bersamaan hari sabtu merupakan tarikh bersejarah buat kami2 yang merupakan member dalam group ni. 1 big event [xleh sebut] telah menemukan kami semua. Bertempat di Stadium Putra Bukit Jalil, Kuala Lumpur, maka kami semua telah bertemu untuk kali pertamanya. 
Walaupun first time jumpa tapi kitorang punya kemesraan ni bagaikan dah bertahun kenal. Untuk aku, member yang paling aku nak jumpa iala Munie Zahari, adik aku yang comel dan cantik ni. Hehehe
Aku terkilan sikit sebab xdapat jumpa adik-adik aku iaitu Nadia Diana & Syafienaz sebab dorang xdapat turun KL masa meet up ni. 
Hari sabtu tu juga aku akhirnya bertemu ngan member twitter aku dari Sabah iaitu Shonatez. Member aku ni orangnya cute and kecil je macam aku. Nasib macam aku...senang nak sembang sebab sama tinggi.Hahaha

Apapun aku memang enjoy sangat hari sabtu last week sebab aku jumpa geng ELFs yang sama gila2 ngan aku dan yang paling penting kami semua bertemu atas nama Super Junior ELF. So, hari tu memang blue ocean la..
A sweet memory for me for this year. 
Lepas meet up hari tu, kami plan lagi nak buat meet up bulan Mei ni. Ada beberapa orang yang dah confirm. So, really hope dapat jumpa member2 ELF ni lagi dan dapat gak jumpa member2 yang xdapat join gathering kami last week. 


Read more ...

Thursday, March 17, 2011

Wallie & BG & Pagi Show @ Fly FM

Wallie!!!!
Hehehe...sengeh je bila tengok wallpaper baru aku ni. Yang ni aku rajin sikit create sendiri sementara rehat tengah hari. Alasan? Sebab aku dah bosan ngan wallpaper aku guna selama ni...
Asyik2 guna slideshow je jadi BG, so skang tukar sikit. Hehehehe
Kenapa aku cuma letak muka 4 orang ni? Alasannya ialah dorang my top 4 biased.
So, yang kat atas tu kira no.1 n no. 2 la..the theme is Super Show sebab dorang nampak sangat bergaya bila pakai suit putih ni. WOW>>> Super awesome and gorgeous tambah2 bila my cry baby Eunhyuk buat pose macam ni.. hehehe.. Aku rasa teruja je tengok muka dia. Hehehehe.. One of my friend said muka Donghae dalam wallie ni dah macam vampire..ye ke? yang pasti muka Kyuhyun sangat2 la C.O.M.E.L.

Sebenarnya aku ni tengah dengar Fly FM sebab SUJUU will appear on Pagi Show segment today. Hehehe
Dengar cite one of their DJ is in Korea and he/she will interview SJ and the DJ in Malaysia will make a live phone call to Korea. So, I'm waiting for it la.

.........................

Pepagi ni sebenarnya aku nak merepek je sebab aku rasa today is my happy day. Hehehehehe
So just nk share with you guys la..I believe korang pun mesti tengah dok dengar FLY FM kan.. al maklum la semalam kan dah heboh kat twitter.

This morning the DJ told, Pagi Show with Suju will start at 8 am..What? WOW

So, jom dengar skang......

Read more ...

Sunday, March 13, 2011

Malapetaka di Jepun (11/3/2011) adalah suatu ketetapan Tuhan : dan telah di nyatakan di dalam Al-Quran.

1. Tarikh yang berlaku adalah pada  11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
2. So dengan tahun 1432 di pecahkan 14 || 32.
3. Jawapanya Juzuk ke 14 Quran.
4. Dan bulan 4.

Rahsia  angka tahun ini :  Juzuk 14 ayat ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Juzuk 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke  4 dari surah AL Hijir menyatakan

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya".

2. Rahsia seterusnya yang menunjukan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Seedai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

So dalam 1432, 14 dah di ketahui Jujuz Al Quran. maka yang di pecahkan 14 || 32 so di pecahkan lagi 3|2 ,so now secret no adalah 3.

Ambil pula lokasi latititude dan longitude.

3+6+1+3+8 = 21
so next 2+1 = 3
proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam Jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Seedai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30
so next 3+0 = 3.
*proved wilayah yang Allah maksudkan dengan angka 3 adalah Wilayah Seedai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6

masa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..

so 1+4+4+6 =15
so next 1+5 = 6
*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dah yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 14||32, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 1||4 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al quran. segala yang  di nyatakan tetap berlaku. walaupun suduh berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.

7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya

8. wallahualam bissawab..

Di persilakan untuk share. Bagi mengingati kita kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat..


Source: izamirridzwan.com
Read more ...

Saturday, March 12, 2011

Earthquake & Tsunami At Japan.

Hello guys,
Jumpa lagi. Kali ni no cerita pasal ofis..
Dah baca berita earthquake kat Japan Jumaat lepas? plus ada tsunami sekali. I just know the news from my twin masa nak balik kerja. Tetiba je aku teringat balik research yang aku baca kat dalam satu newspaper ni berkaitan fenomena jarak bulan yang berada terlalu dekat dengan bumi. Apa kaitan ngan gempa bumi di Japan ni? Haa... menurut saintis, apabila jarak antara bumi dan bulan terlalu dekat, maka akan berlaku bencana alam yang besar. Saintis jangkakan akan ada bencana alam dalam tempoh terdekat tapi aku xsangka pulak elok sehari lepas aku baca research ni terus ada bencana alam berlaku. Dont ask me the details of this research ya. Malah menurut saintis, tragedi gempa bumi dan tsunami di Aceh juga adalah disebabkan oleh fenomena ini dan kejadian berlaku 2 minggu sebelum jarak bulan berada terlalu dekat dengan bumi. Kejadian tsunami ini juga dijangkan melanda beberapa negara di Asia termasuk Indonesia dan Filipina. Ngerinya...... 
Malam tadi sempat stalk kat youtube nak cari video pasal tsunami kat Jepun and aku sangat tergamam. Speechless, clueless..hanya mampu sebut Allahuakbar. Ini semua kuasa Tuhan. Walau hebat bagaimana pun teknologi manusia dalam membangunkan sistem penggera tsunami ke apa ke.. hanya DIA yang berkuasa menentukan segalanya. Segala Zat yang ada padaNYA xkan dapat dihalang oleh kebijaksanaan manusia. Kuasa alam adalah ciptaan ALLAH.
Bercerita mengenai tsunami ni, I just want to share my friend's experience at Japan. She is a Korean girl who went to Japan. Actually she suppose to be in Taiwan today [Saturday] but stuck due to the earthquake. Aku budget dia dah ada kat Taiwan tp rupanye dia masih tersangkut kat airport di Japan. Gerunnya aku dengar updates daripada dia. Dah la dia sorang diri datang ke Jepun. Nasib ada sorang lagi member kami yang memang duduk kat Jepun [she is Japanese mix Romanian], datang ke airport untuk bawa my friend ni pulang ke rumah dia. My korean friend told me yang airport was too crowded with people and she cant go back to Korea sebab flight sume cancel. Ye la kan...kalau dah airport pun kena landa tsunami, macam mana kapal terbang nak bergerak kan?
Bila aku dapat tau je yang kawan aku ni stuck lagi kat airport, aku terus tergamam . Dalam fikiran cuma fikir keselamatan dia. Rasa nak nangis pun ada. Air mata dah bergenang je sebab risaukan dia. Hati aku cuma mampu berharapkan dia dalam keadaan yang baik. Dah la aku terputus connection ngan dia lebih 10jam sebab situasi kat sana...kepala ni runsing sangat. I wait until 3am to get her updates. Bukan aku je, semua kawan2 aku pun risaukan dia..maybe because we're close to each other...  
Petang tadi aku, aku dapat message daripada dia  bagitau yang dia selamat dan berada dia rumah member kami [macam yang aku state kat atas tadi]. Syukur sangat2. Leganya rasa hati.  
Sebentar tadi aku tonton berita pasal tsunami kat Jepun ni di TV3. Ya Allah, sangat menggerunkan sebab air laut yang melimpah ke jalan raya sama seperti yang berlaku kat Aceh dulu. Berita yang paling xbest bila ada kebocoran radiaktor.  Xdapat nak bayangkan impact kepada alam.
 Bila aku tengok gambar2 keadaan di Jepun yang member aku share, aku hanya mampu melihat dan berdoa dalam hati agar Malaysia selamat daripada bencana ini.
YA ALLAH YA TUHANKU, SELAMATKANLAH AKU DAN RAKYAT DI MALAYSIA INI DARIPADA BENCANA ALAM SEPERTI INI. LINDUNGILAH KAMI DENGAN KUASAMU. HANYA KEPADAMU AKU MEMINTA DAN KEPADA MU AKU BERSERAH. KAU LAH TUHAN YANG MAHA MELINDUNGI

Read more ...

Thursday, March 10, 2011

Ngantuknya

Minggu paling meletihkan untuk aku..penatnya....
Apasal ek? Aku pun xtau..hari ni je aku asyik tertidur kat tempat keje aku ni
Mata ni asyik je nak tutup..huh

Dah cuba tahan tapi tutup gak lastnye
Sekali bos aku datang daaa....so buat2 la cover cakap aku ni tengah berfikir
Nasib dia nampak muka aku cam pucat je..dia tanya sihat ke x
Aku pun jawab la aku ni pening kepala

Sampai aku taip ni pun mata nak tutup gak..
Dah cuba main game..pun ngantuk gak

*Yawning*
Ngantuknya
Read more ...

Monday, March 07, 2011

P.D. Vacation Part 1 [Ice Room]

Hi korang,

Ok..pepagi ni nak update sikit pasal trip gi P.Dickson.
Kitorang stay kat PD 2 hari 3 malam, so dari hari Jumaat petang dah ada kat sana la.
First day hari jumaat xgi mana2 sebab letih sangat n kakak n abang ipar xsampai lagi, so mak kata nak rehat je kat bilik. Makanya, kitorang pun lepak je kat bilik sambil sembang2 n main comp game.hahaha
Bilik tu sejuk giler sebab air-cond xleh nk adjust tau..dah rasa macam dok kat Korea je time musim sejuk.. Menggigil la jugak..
Yang kelakarnya, nak tengok TV terlupa lak astro xde S One HD, jadi masa adjust channel TV tetiba lak ada channel YTN HD , channel berita dari Korea leh ada.. Nak layan kang xpaham lak bahasa korea wpun aku ni giler korea...

Ok, 2nd day, tengah hari tu kitorang keluar sebab nak lunch. Memandangkan abang ipar kena keje [dia keje kat airport, jd senang la dia bertolak dr PD pun leh sampai tempat keje], maka cuma kitorang je anak-beranak yang gi kuar. 1st place gi cari makan tengah hari...
Aku & Mummy

Yang ni kakak sulung aku
Kaknyah
My Twin, Ain


Elok je lepas lunch, kitorang terus gi Ice Room PD sebab nak legakan tekak yang haus dan disebabkan cuaca yang sangat panas, kitorang lepak kat situ sebab nak elak panas jer..
Hehehe...maka kami pun order la menu yang ringkas2 jek..
Yang kat tengah tu la anak buah aku, Nur Aisyah Mastura
Tengok la tu, menu punya la banyak..tapi kitorang order sikit je sebab baru pas lunch kan..
Ni snow ice [xingat apa flavour]
Yang ni plak Epal Juice yang mak aku order
Snow Ice yang kembar aku order...yang ni sedap sebab banyak kacang,...hehe
Agak2 korang lah kan..leh x anak buah aku ni abiskan snow ice ni sorang2?

Haaaa..yang ni BBQ Bun, aku yang order..nak rasa je..leh gak tahan rasa..sebab rasa bbq je

Pastu, my all time fav, french fries..hehehehe..aku memang slalu je order benda alah ni kalo aku gi mana2..giler kentang beb..
Mak aku, kaknyah n kakak sulung aku plak order Durian Tempura...haaa...cuba teka rasanya..
memang sedap

So, abis je makan kitorang singgah jap beli baju untuk anak buah sebab dia dh minta kaknyah aku belikan baju untuk dia..
Memandangkan hari sangat terik, kitorang amik keputusan untuk balik dulu hotel sementara tunggu petang..
So, gambar2 kat Pantai Cahaya Negeri will be update soon ye.
Part 2...soon
Read more ...

Sunday, March 06, 2011

太完美 (Perfection)

[合]她迷住我视线 她迷住我视线
[始源]在爱情里的保藏被我发现
你就是我寻找的稀世宝贝
[圭贤]你就不断地在正反我世界
连冰块遇见你都燃起火焰
[HENRY/晟敏]连太过心急不对
用力爱会碎
[HENRY/银赫] 太过缓慢不对
我随你进或退
[东海]Oh 太完美 你眼里我出现
Oh 不让谁 替我在你身边
[周觅]你的眉眼 你的侧脸 你的颈间 你的妩媚
你的一切 从头到尾 我已沦陷
[圭贤]我的心变成了口袋的一面
Just for you 不停地给 不停地给
[厉旭]这样子爱你到底是对不对
我一边疑惑一边更加迷恋
[晟敏/银赫]太过心急不对用力爱会碎
太过缓慢不对我随你进或退
[圭贤]Oh 太完美 你眼里我出现
Oh 不让谁 替我在你身边
[HENRY]你的眉眼 你的侧脸 你的颈间 你的妩媚
你的一切 从头到尾 我已沦陷
[合] Oh 太完美Oh 不让谁
[周觅]每次见面是脈搏就当机了
她在我全身狂跳不如己
[银赫/东海/HENRY]一直跳一直跳 想见你
一直跳一直跳 喜欢你
一直跳一直跳 都是你
一直跳一直跳 我爱你
一直跳一直跳一直跳 一直跳
[晟敏/厉旭] 太过心急不对
用力爱会碎
太过缓慢不对
我随你进或退
[始源]Oh 太完美 你眼里我出现
Oh 不让谁 替我在你身边
[圭贤]你的眉眼 你的侧脸 你的颈间 你的妩媚
你的一切 从头到尾 我已沦陷
[EUNHYUK] Bounce to the music let your feet go round
To the floor and I’ma break it down
Let me in let me show you all my bling bling
And all my kicks kicks baby dance with me
[HENRY] Boom Boom Boom
Can I get another clap clap clap let’s go
Shake your body move your body 
Pick your feet up
I’ma move to the groove baby I’ma go all out
[银赫/东海]给我说你想我 给我说你爱我
给我说你想我 给我说你想我 给我说你爱我
给我说你想我 给我说你爱我
给我说你想我 给我说你想我
给我说你爱我
Read more ...

Palm Spring PD Holiday

Last 1 week, I gi holiday ngan family kat PD. Kitorg stay kat Palm Spring. Hmm..
Stay kat sana 3hr 2mlm.. Memandangkan holiday ni surprised tuk mummy so kitorg cuma bgtau mak masa khamis one day before the holiday.
Sorry sebab gambar xsempat nak update lagi sebab tenet lembap pastu gambar belum siap edit
Once done I will upload ok?
Read more ...

Thursday, March 03, 2011

Tae Wan Mi a.ka.太完美 [Korea Version]

OO Tae Wan Mi.. ehehehe
Saja je nak repeat part Donghae sebab suara dia best giler ah
Walaupun Kyuhyun adalah main dalam song ni.
Saja je upload yang korea version sebab video ni lagi fair sikit bab part member
Semua member rasa cam cukup je airtime..eceh..dah macam variety show je
Tapi kalau bagi pilihan aku lagi suka chinese version sebab yang korea version ni dengar cam pelik sikit
mula2 tapi skang dah ok. Korang kena tengok video ni sebab my cry baby Eunhyuk sungguh kacak, hensem, macho, comel, berkarisma, bergaya, hmm..apa lagi ye nak puji ni..hahahah
Haa..part rap dia la paling daebak skali. Huhuhu...
Bounce to the music let you feet go down
To the floor and I'ma break it down
Let me in and let me show you all my bling bling
and all my kicks kicks
Baby dance with me...
lebih kurang macam tu la rap dia..
Fuhhhhhh
Teruja sehhh tengok mv ni.
Tengok tau jangan xtengok
Read more ...