Saturday, February 12, 2011

It's My World...Ainim's World

Apa yang korang suka pasal internet? For me, it's connect me to the new world which I don't really know how it was. Hahah..biasalah masa zaman2 skool dulu internet ni xde la kira jadi amalan hidup aku. Cuma bila aku dah start kerja, aku pun mula berjinak-jinak ngan dunia internet sampaila aku jadi addict ngan internet.
Actually, aku start berjinak ngan dunia internet terutama ngan social networking ni masa kawan lama aku, Allan Chan suruh aku buat akaun kat Friendster. Mulanya memang blur sangat sebab aku xtau pun friendster tu apa. So aku pun pegi la cyber cafe sebab rumah aku masa tu xde PC. Aku register friendster atas bantuan Allan ni la. Since that, I've become an internet lover but at that time cuma friendster ngan myspace la jadi peneman aku. Masa tu juga la aku belajar buat slideshow guna slide.com. Hmm...memandangkan aku ni memang jenis yang suka try benda baru especially bila melibatkan internet, so aku cuma amik masa yang singkat untuk belajar pasal internet application. 
After I've been appointed as MATRADE staff, aku pun hairan sangat bila dengar orang bercerita tentang blogspot. Apa benda tu? Haaa....so aku ada la minta sorang dua member ajar tapi apakan daya kita ni siapa la kan. Dorang cuma bagi jawapan kat aku, "Ala senang je". So, demi xnak susahkan orang, aku pun try search kat google pasal blogspot and register myself as a blogger. So starting August 2008, I've become a blogger. 
Cakap pasal blogspot/blogger ni..aku sebenarnye xde la active mana pun sebab aku xtau apa nak cite pastu rasa cam xde orang nak baca pun. But after I've become a Suju addict, maka aku pun start buka personal fan blog specially for SJ. The reason why i create this blog bukan sebab nak popular or nak saingi fan blog lain cuma sebagai tempat aku simpan semua news/update pasal Super Junior. Maklumla..orang bekerja ni memang susah nak online hari2 ngadap cite SJ ni je. So, at least bila i've own this blog ada la tempat aku nak rujuk balik news/updates SJ yang aku tertinggal utk baca.
Bercakap pasal fan blog ni, aku jadi semakin active sebagai blogger and i also rajin nak update blog sendiri. 
Cuma Always13elieveSuperJunior ni adalah my love baby. Xsangka plak aku yang personal blog aku ni dah reached about 76k visitors. Im so proud of it. Ye la aku bukannya official fan blogger macam orang lain..sekadar suka2 untuk simpan cite2 kegemaran je.
So bila dah ada banyak cite Super Junior yang ada dalam Always13elieveSuperJunior ni, aku jadi confuse bila nak masukkan news/update pasal Super Show. So, aku create another blog SuperShowAsiaTour as alternative for me to keep all photos of Super Show besides keep it in my pc.


Hmm..when talk about friendster just now, aku skang ni dah xonline friendster lagi sebab aku rasa cam bosan je. Masa mula2 keje dulu ada gak akaun tagged tapi disebabkan tagged ni macam xbest sebab orang boleh suka2 hati je add aku, so aku terus je beralih to no other than Facebook. Aku register facebook pun saja2 mulanya sebab kawan baik aku, Afikah yang suruh. So aku register juga la. Tapi skang ni aku da create 1 lagi facebook account specially for kawan2 kat MATRADE sebab aku pertama aku, AinimSuju tu aku khaskan untuk aku & ELF chingu saja. So still in the process untuk remove  semua kawan2 yang bukan ELF dalam first akaun.


Akaun kedua ni aku letak nama betul aku sendiri Nur Anim Abdul Rashid. Comel x gambar baby tu? Tu gambar anak buah aku sebenarnya.


Hmm..selain facebook, aku pun ada twitter account. 2 akaun juga cuma yang 1 lagi tu hanya akan digunakan bila terdesak je. Heheheh...So far, aku ada 283 followers and aku sendiri follow seramai 108 lebih kurang ka

When I talk about Super Junior, i cant deny my love towards them. So aku create a fan page in facebook call Always 13elieve13-ELFs 13elieve Super Junior. My friend Maria Jessica helps me lot to update this page for me since im not online fb everyday.So far we have over that 10k people who like this page.


Ok..this is another fan base yang aku join as Admin. MalaysiaELF@Twitter. Creator page kat twitter ni my best friend but she's no longer active kat page ni...so I just continue with other friends who are interested to help me. Thank you guys especially Nadia Diana@NadyaDyana and Syafienaz@Evil_Kyu. Because aku xdapat update twitter hari2 so aku decide tu create a tumblr account for MalaysiaELF so that we will have a page or blog to update our followers with latest update for SJ. So, aku banyak habiskan masa online through this account rather that xonline langsung twitter account kan.

Lastly, ni group ELF yang aku join iaitu SuJu Stage, Wives ELF Dorm.
Kat sini aku dan kawan2 bercerita segala2 pasal SJ and also other things

Yang kat bawah ni saje je nak share new wallpaper bagi pc aku.. gambar SJ Leader Eeteuk


I dont really care what people say about me saying that Im too obsess with Super Junior or what. I am who I am.What I want to do in my life is just about me. Even some people say aku ni kebudak budakan..ada aku kisah? Yang penting aku happy. Biar orang pening tengok jangan aku yang pening sebab xtau apa yang aku nak buat dalam hidup aku. 
I really enjoy with blogging, twittering, facebook-ing and so on.Because it's my world. Nobody live in my world except me..So I'm the one who decide what I wanna do and what Im going to do.. Know why?
Because it's Ainim's World.
So, for those who are interested...Welcome to my world..Ainim's World 

No comments:

Post a Comment

My friend say: