Friday, October 29, 2010

Preparation Of Super Show 3

Ha..ni la baju yang aku order untuk preparation Super Show 3 KL.. I cant wait for that. Baju ni harga RM40, warna biru tapi part yang paling aku suka bila dai tulis "Proud to be Malaysian ELF"
Semangat je tetibakan...tapi ada gak perkara yang spoil preparation aku, bila organiser masa SS2 hari tu xjadi organise SS3 tahun depan. Dengar cite, Universal Music Malaysia a.k.a UMM yang akan organise,.what? Boleh x jgn bagi UMM? aku memang xsuka dorg tu. Dah la dgr rumour kata nak buat kat Genting..ingat semua ELF leh gi Genting tu ke?
Harap2 semua ni xbetul la.. pasni aku akan upload gmbr2 preparation untuk SS3 yang dah aku n kembar siapkan.. WAHHHHHHHH...EXCITED!

Photobucket
Front look
Photobucket
Back view
Read more ...

Addicted to P.I.N.K ....PINKY????????

Mulanye aku sendiri pun x percaya yang aku ni sebenarnye suka warna pink. Tapi, sejak2 pakai keta myvi pink ni, aku dah asyik beli benda warna pink je...dlm keta aku pun bantal pink gak..inikah maknanye aku da addict ngan pink???
ni baru sikit barang2 pink aku, kat umah melambak lagi,...kekke



Photobucket
Bento Box ngan thermal bag pink

Photobucket
ni la bento box yang aku beli kat 100yen

Photobucket
yang ni plak thermal bag pun beli kat 100yen

Photobucket
beg hp aku, comel x? yg ni aku beli kat memory lane

Photobucket
pinky umbrella......murah je

Photobucket
Me & Cheryl

Photobucket
harta pertama aku pun warnanye pink gak

Photobucket
MyMinnieVi ...Comel x?
Read more ...

Sunday, October 17, 2010

Aku, Teluk Intan & Kenangan

Semalam aku telah pulang ke kampung halaman (walaupun bukan kampung sangat), bersama-sama family aku. Tujuan asal adalah untuk menziarahi suami kawan mak aku yang kini terlantar koma dihospital Teluk Inta. Menurut kata doktor, pakcik tu mengalami bengkak kat bahagian belakang kepala and ada tumor kat otak. Kami bertolak seawal pukul 8.30 pagi sebab mak kata nak sampai awal. So, kitorang sampai disana dalam pukul 11.30 am tapi destinasa pertama kami adalah restoran makanan kawan mak kat medan selera Teluk Intan. Aku hanya tunggu kat dalam kereta sebab aku dan kembar sedang betulkan sound kat kereta aku. By the time mak masuk je dalam kereta, aku nampak yang dia menangis. I was thought that something happened but my sis told me the mummy actually drop her tears because she’s happy to see her old friend. Tetibe je aku teringat kat semua kawan2 sekolah aku. Rindunya pada dorang semua. When we will meet again? Aku pun xtau. Teluk Intan adalah tanah kelahiran aku. Terlaly banyak memori yang terpahat dalam ingatan. 
Satu perkara yang membuatkan aku rasa lain je bila balik Teluk Intan ialah selalunya bila kami balik sana, salah satu rumah wajib pergi ialah rumah MakCik Teh, tetapi sejak pemergian MakCik Teh 2 minggu lalu, aku betul2 terasa kelainannya. Tetibe je rasa rindu kepada MakCik Teh datang dan aku rasa terharu sangat. Rasa cam hilang je seri bila MakCik Teh xde. Arwah adalah wanita yang sangat baik. Arwah terlalu banyak jasa kepada aku dan keluargaku. Masih aku ingat semasa arwah abah dimasukkan ke hospital, mak jaga abah, arwahlah yang ambil berat akan makan pakai kami. Masakkan untuk kami bila kami pulang dari hospital untuk melawat abah. Bila kami satu family dah pindah Putrajaya, kami pasti akan singgah rumah arwah untuk menziarahnya. Arwah akan sambut kedatangan kami bagaikan anak2nya sendiri pulang menziarahnya. Susah nak gambarka kebaikan arwah. Moga Allah menempatkan arwah dikalangan orang-orang beriman. Amin.
Selepas makan tengah hari, kami menuju ke hospital Teluk Intan untuk menziarah PakCik Mustafa, suami kawan mak yang sakit. Dia ditempatkan di ICU dan semasa kami menemui MakCik Aziah, beliau memberitahu yang keadaan suaminya masih belum ada perubahan. Menurut katanya, punca sakit masih belum diketahui cuma PakCik Tapa tidak sedarkan diri semasa berada di hotel di Thailand kerana menghadiri majlis sukan. Sedih aku melihat keadaan MakCik Aziah dan itu membuatkan aku teringat keadaan Mak semasa arwah abah dimasukkan ke wad selama hampir 1 bulan. Aku cuma mampu melihat dengan hati yang sebak, semasa mak dan MakCik Aziah berpelukan. Doa aku agar PakCik Tapa cepat sembuh.
Selepas itu, kami meneruskan destinasi ke rumah kawan mak, Kak Rahimah. Sesuatu yang agak mengejutkan bila Kak Rahimah memberitahu yang dikawasan tempat tinggal kami tu lebih 5 orang meninggal dalam tempoh waktu yang dekat termasuk arwah MakCik Teh. 
Sesudah itu, kami pun kembali menuju ke bandar Teluk Intan untuk singgah ke pasar malam. Lamanya xpergi ke sana. Teringat aku pada kuih-muih yang menjadi kegemaran bila ke pasar malam. Kami membeli beberapa jenis kuih untuk dibawa ke rumah makcik aku [kakak mak] yang aku panggil De, panggilan untuk anak yang ke-4. Sesampainya kami dirumahnya, dia kelihatan begitu gembira. Dalam hati aku, terasa sedikit sebak kerana melihat usia tuanya, dia masih gagah untuk membancuh air untuk kami. Berkali-kali De minta kami agar tidur semalam dirumahnya tetapi kami harus pulang kerana masih ada hal yang perlu diselesaikan. Kami pulang ke Putrajaya malam itu dengan rasa yang bercampur sedih dan gembira. 
Teluk Inta terlalu banyak menyimpan kenangan hidup aku dan juga keluarga. Pahit dan manis segalanya kami telan dengan tabah. Janji aku, selagi masih ada tempat yang boleh dituju, aku tetap akan pulang ke sana walaupun cuma seketika.
Read more ...

Sunday, October 10, 2010

Hope by Kyuhyun




Haa....kali ni aku nak introduce lagu OST daripada Super Junior Kyuhyun plak. Lagu ni memang best sangat. Suara Kyuhyun yang sangat merdu ni membuatkan aku rasa feel je bila dengar lagu ni. Korang kena try dengar dulu then baru leh judge camne.

Read more ...

Inshaallah by Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on

You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3

Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake

You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame






Don’t despair and never loose hope

Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah

He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way


Video & Lyrics Information

Artist: Maher Zain

Album: Thank You Allah
Lyrics: Maher Zain & Bara Kherigi
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain & Hamza Namira
Copyright: Awakening Records 2009
Read more ...

Maher Zain - The Chosen One | ماهر زين - المختار

Read more ...

Maher Zain - Insha Allah | ماهر زين - إن شاء الله


Ini video daripada Maher Zain. Baru-baru ni beliau ada datang Malaysia buat showcase. Kalo aku tahu dah lama aku pergi. Lagu ni memang sedap. Try la dengar dulu ye
Read more ...

Donghae Wear The Bracelet Again


Can see the bracelet? I see it. Actually it was given as a present from his mother. He always wear it but for Super Junior 4th album promotion i dont see him wear the bracelet and I'm wondering why he didn't wear it or maybe he lost it. But now, in this picture..he proved to me that he dont wear it just for Bonamana promotion. I also bought the bracelet but not same as Donghae's one. I love that because the design is simple but now, im not wearing it anymore. I just put it in a box as my SJ collection. Hehehe
Read more ...

Im Jealous With Her


This is Eunhyuk with an Italian fan. I'm so jealous with her. She had a chance to take a photo with my lovely  Eunhyuk. My dream is to take a photo with him. Huhuh..so jealous. When I can have the chance? Im wondering now......
Read more ...

Saturday, October 09, 2010

[HD] MV Haru 2010 Drama OST - Super Junior - Angel

Ni OST terbaru yang Super Junior nyanyikan. Angel, OST untuk drama HARU. Drama Haru ni specially for Korean nye Tourism..Kira macam drama promosi untuk tarik pelancong datang ke Korea Selatan. Lagu ni xdinafikan, memang best. Sedap dengar dan ringan je. Senang nak ingat beat lagu ni. Suara Kyuhyun paling best dengar sebenarnya. Well, Im not saying this song is good because im Super Junior bias, but the song is really good.
Read more ...

Thursday, October 07, 2010

Hari Yang Memenatkan

Salam and annyeong haseyo..

Semalam adalah hari yang paling busy untuk aku. Bayangkan aku balik pukul 7 pm. Walaupun bukan la lewat sangat tapi pada aku yang setahun xbalik lambat ni memang terasa lewat sangat2. Penatnye Tuhan je yang tahu. Otak pun dah naik blurr je. Balik je aku terus singgah Shell gi isi minyak dulu pastu sampai je rumah terus aku ajak mak dinner. Giler punya lapar daa.. Im soooo hungry. Im soooo tired. 

Hari ni aku hadiri Kursus 5S kat Swiss Garden, Kuala Lumpur..2 hari 1 malam. Nasib 1 malam je, kalau 2 malam sah2 aku tarik diri sebab xsampai hati nak tinggalkan mak aku lama2. Jumaat ni kembar aku bawa mak gi klinik. Moga2 mak xde apa2 la. Cuma aku xpuas hati tengok kaki mak yang suka bengkak sendiri. Nak pegang pun dia kata sakit. Kesian betul aku tengok. Rasa sedih je hati aku ni. 

Ni dah pukul 12.30 am. Aku nak tido tapi kembar aku belum balik lagi dari rumah kawan dia. Aku nak tunggu juga sebab aku risau. 


Read more ...

Sunday, October 03, 2010

Makan2 Kat CICD---

Jumaat hari tu, kami kat CICD ni saja je buat makan2. Almaklum la, raya kan dah nak habis plus nak sambut kedatangan 3 org baru kat Unit..baru ke? dah 2-3 minggu gak la..
So ada la nasi lemak, kuih raya n macam2 junk food..hehe


Nasi lemak kat bawah ni Faizaklhan yang sponsor..mudah-mudahan murah rezeki..haha
Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket
Wan Cute posing ngan sambal..mmg xtahn



Photobucket


Photobucket
Gaya seorang MC yang tgh bagi ucapan..



Photobucket


Photobucket
Read more ...

Open House BKP

22 September hari tu, bahagian tempat aku bekerja, Bahagian Khidmat Pengurusan telah anjurkan Rumah Terbuka BKP. So, every Unit yang ada kat BKP tu kena buat gerai sendiri untuk jamu tetamu satu MATRADE tu. Unit aku buat Nasi Minyak Da Boom.. Heheh..kira laku jugak la kedai kitorg sbb lauk mmg sold out. So, kat bawah ni gambar2 aku ngan kawan2 masa BKP Open House tu
Photobucket
Dengan Kak Suhana...

Photobucket
Yang tengah2 tu namanye Wan Cute..heheh

Photobucket
Versi ni xde Nazri..

Photobucket
Versi ni ada Nazri..haha

Photobucket
All CICD ngan Senior Director of BKP 

Photobucket
Ngan Kak Alin..officer paling sporting 

Photobucket
Wan ngan pose cute die tu..Yam maintain je senyum

Photobucket
Ini la gerai CICD masa jamuan raya BKP

Photobucket

Photobucket
Aku ngan Yam
Read more ...

Nuff Ads