Thursday, November 26, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA


Esok bersamaan dengan 10 Zulhijjah 1430, seluruh umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Haji. Esok juga merupakan cuti umum di Malaysia. Menyingkap sejarah Aidiladha, ia berkisar pengorbanan Nabi Musa A.S yang menurut perintah Allah untuk mengorbankan anaknya Nabi Ismail A.S. Namun Allah telah menggantikan korban itu dengan seekor kibas. Hari Raya Aidiladha disambut pada setiap 10 Zulhijjah- 13 Zulhijjah setiap tahun mengikut kalendar Islam. Bila bercakap mengenai Hari Raya Aidiladha, secara tidak langsung kita akan bercakap mengenai pengorbanan. Setiap daripada telah melakukan banyak begitu dalam mengharungi kelangsungan hidup. Aku juga tidak terkecuali daripada itu. Apa saja pengorbanan yang kita lakukan baik kecil atau besar pengorbanan itu, yang penting ia adalah untuk kebaikan setiap insan disisi kita. Semoga setiap pengorbanan kita akan memberi kita pengertian yang bermakna untuk erti sebuah kehidupan. Salam Aidiladha.
Read more ...

Thursday, November 05, 2009

K-Pop

Sekarang ni musim artis-artis Korea semakin popular di Malaysia. Sana sini dah mula ada rancangan hiburan yang mula menyiarkan cerita-cerita artis Korea. Tak dinafikan memang Korea terkenal dengan artis-artis lelaki dan perempuan yang hensem2 dan lawa2. Aku sendiri x terkecuali meminati mereka apatah lagi kembar aku. Punya la fanatik gila dengan artis Korea ni sampai sanggup xnk berganjak drpd laptop sbb nak tonton video di youtube tentang program artis2 Korea yang dia minat. Di Malaysia, antara artis Korea yang popular seperti Super Junior, 2PM, Shinee, Girls Generation, T-Max, FT Island dan banyak lagi. Itu yang berkumpulan, belum lagi yang single.
Sesuatu yang menarik mengenai artis Korea ni adalah, kalau band mereka mesti ramai smp kalau buat video klip xperlu la nak panggil penari jemputan sbb setiap anggota mereka sendiri dh cukup untuk memenuhkan ruangan skrin. Yang paling menarik sekali ialah setiap lagu akan mempunyai corak tarian yang tersendiri. Menarikkan? Aku sendiri begitu tertarik dengan tarian Kumpulan Super Junior menerusi lagu Sorry Sorry. Menarik dan sangat rancak. Apatah lagi melihat salah seorang anggota kump. tersebut, Kyuhyun yang sangat aku minati menari. Terasa cair gak..hahahaha..
Mengenai Kumpulan Super Junior ni plak. Aku difahamkan oleh kembar aku yang kumpulan ini sgt popular di Korea. Mula2 tu aku buat xreti je. Tp bila dh tgk setiap ahli kumpulan ni, dan aku mula dengar lagu Sorry Sorry, baru aku tertarik.
Antara kumpulan lain yang aku minat ialah kump, SS5O1. Lagu yang dinyanyikan oleh kumpulan ini iaitu Because I'm Stupid sebagai OST Boys Over Flower sgt menyentuh hati. Boleh feeling gak la kalau dengar lagu ni. Ahli kumpulan SS5O1 ni pun blh tahan hensem gak. Hehehe..biasala kan..orang perempuan.. ;p
Kat bawah ni ada beberapa gambar Kump. Super Junior yang aku dpt dr internet.






Read more ...

Nuff Ads